VAIO is terug met twee hybride tablet/laptops

VIAO-Z-Laptops
De eerste laptops van VAIO nadat ze afgesplitst zijn van Sony zijn meteen indrukwekkend.

Meer dan een jaar geleden nam Sony afstand van VAIO, maar dat betekent niet het einde van het merk, zo blijkt vandaag. In Tokyo werden twee nieuwe laptops onthuld: de VAIO Z en VAIO Z Canvas.

VIAO-Z

VIAO Z
De VIAO Z is met een prijs van 1600 dollar het zwaargewicht van de twee, en heeft een scharnier waarmee je het scherm ondersteboven kunt draaien, zodat je van de laptop een tablet maakt. De letter Z is dan ook toepasselijk gekozen, want zo ziet de ultrabook eruit als je het scharnier gebruikt.

De VIAO Z komt er in twee varianten, allebei met een 13.3-inch display. Wel heb je bij de twee modellen de keuze uit een Intel i7 of i5 processor. De SSD in de ultrabook kan volgens VAIO de computer in 0,3 seconden opstarten vanaf standby. Ondanks deze krachtpatserij moet de accu langer dan 15,5 uur meegaan.

VIAO-Z-Canvas

VIAO Z Canvas
De Canvas heeft op zijn beurt een toetsenbord dat je los kunt klikken, zodat je verder kunt met het touchscreen en een stylus. VIAO omschrijft de Canvas zelf als ‘een monster tablet’, en die term ondersteunt de hardware zeker. Het toestel met een 12.3-insch scherm heeft een i7 processor, een 256GB SSD en 16GB geheugen aan boord.

De VAIO Z is vanaf nu te bestellen in Japan, en de Z Canvas verschijnt pas in mei. Wanneer de rest van de wereld de kans krijgt om de twee modellen te bestellen, is nog niet bekend.

[gv data=”jfEcOIExsrQ”][/gv]

9 reacties

 1. De Vaio Z is zo nieuw anders niet… Het is het laatste model dat nog onder Sony verkocht is als Vaio Multi-Flip 13/14/15 inch.

  Ik heb de 15 inch namelijk nog op het laatste moment kunnen aanschaffen. Zou uiteraard wel kunnen dat de hardware een upgrade heeft gehad.

 2. Prachtige machines, maar als ik voor een hybride zou gaan zou ik toch een MS Surface Pro 3 nemen. Heb je qua specs meer opties (geen 16Gb RAM, maar wie heeft dat nodig in een tabletlaptop..), en die is nog ‘flexibeler’ te gebruiken.

    • @123bat: nou, je noemde “Flexibel” -Yoga 😛
     en hij ziet er zeer slick uit, Lenovo is over het algemeen goedkoop, met kwaliteit.

     iets wat ik persoonlijk zou halen ipv. deze Vaio’s en vond het deelbaar 🙂

     • @azenomei: heb hier momenteel een Flex 2, het kleinere broertje van de Yoga’s
      en dat ding is retesnel! (499,- ) , materiaal voelt kwalitatief aan, touchscreen responsive, touchpad is fijn. beeld scherp.

      en dan hebben we het nog niet eens over de Thinkpads,
      waar is de kwaliteit niet (Voldoende) aanwezig? ben benieuwd.
      (ik hoor wel eens negatieve berichten over hun service, maar ik pleeg de onderhoud zelf dus heb daar geen ervaring mee.)

     • @lolindir: Ik heb een thinkpad. Die heb ik gekocht doordat ik 2x pech had met een vaio (de kwaliteit daarvan viel dus ook tegen). En waarom is het geen kwaliteit? Omdat ze goedkope rommel onderdelen gebruiken. De ingebouw de wifikaart haalt met moeite 12mbps. Ik moet nu noodgedwongen met een externe dongel werken. Op de site/doos adverteren met een always powered USB poort (voor mij heel handig als ik de hele dag klanten bezoek en tussendoor mijn telefoon wil opladen of iets dergelijks) maar die zit er dus mooi niet in. En een hele berg bloatware die ik eerst weer moest verwijderen (ik heb de installatie 5x moeten doen, omdat als je de volgorde van updates verkeerd doet windows gesloopt wordt en hij nooit meer op gaat starten). Het enige pluspunt wat ik tot nu toe heb kunnen ontdekken is dat hij 30% minder kost dan de vaio die ik had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *