Valve onthult Twitch-concurrent Steam Broadcasting

Steam-Broadcasting
Het is dankzij Steam Broadcasting makkelijker dan ooit om je gamesessies te livestreamen, zodat je vrienden mee kunnen kijken.

Hiermee krijgen Steam-gebruikers een handig alternatief voor externe streamingdiensten als Twitch en Ustream. Het voordeel hiervan is, is dat de streamingdienst ingebouwd zit in Steam, waardoor je geen externe programma’s meer hoeft te downloaden om je eigen stream op te zetten.

Eén keer klikken
Als een vriend van je aan het streamen is, hoef je alleen maar op het ‘Watch Game’ knopje te klikken dat achter zijn naam verschijnt in je vriendenlijst. Hier zijn dus geen extra kosten, programma’s of diensten aan verbonden. Het enige wat je moet doen is je privacy-regels aanpassen, zodat je het streamen van je gameplay toestaat.

Op dit moment ondersteunt Steam Broadcasting verschillende browsers (waaronder Chrome en Safari) en uiteraard de Steam-client zelf. Het gaat hier nog om een bètaversie, dus worden je video’s (nog?) niet opgeslagen. Meer informatie over deze nieuwe, geduchte concurrent van andere game-streamingdiensten kun je lezen op de website van Steam, waar je het meteen kunt proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *