Valve toont eerste foto’s van Steam Machine

Valve Steambox
Xbox One en PS4, be afraid?

Gamesontwikkelaar Valve heeft enkele afbeeldingen van het prototype van hun nieuwe gamesconsole vrijgegeven. De Steam Machine, zoals het ding moet heten, wordt nog niet in massaproductie genomen. Het kastje wordt door een afdeling binnen het concern in elkaar geschroefd van standaard pc-onderdelen. De eerste 300 zouden nog dit jaar uitgestuurd moeten worden naar Steam-gebruikers voor test.

Het aluminium computertje is specifiek ontworpen om in de huiskamer gebruikte te worden. Hij heeft ongeveer het formaat van een degelijke versterker, zo’n 30 cm breed bij 8 cm hoog, en wordt geleverd met de draadloze Steam-controller. De console draait Steam OS, een op Linux geschoeid besturingssysteem wat de Valve-titels de huiskamer in zou moeten brengen.

Overigens werken nog niet alle games vlekkeloos, zo meldt The Verge, maar daar zijn ze dus nog druk mee bezig. Verder zijn de onderdelen grotendeels standaard. Er zit een Nvidia GeForce GTX Titan-videokaart in, verbonden met een normaal mATX-formaat moederbord. Ook de harde schijf en het RAM-geheugen lijken standaard onderdelen te zijn.

Er is nog weinig bekend over hoe de serieproductie Steam Machines eruit gaan zien. Ze worden in januari 2014 op de Consumer Electronics Show in Las Vegas aan de wereld getoond, als alles verder volgens planning verloopt.

[lg_folder folder=”Valve_Steambox/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *