WK 2018 volledig te bekijken in 4K-resolutie

Van Gaal schaft voor zes ton HD-camera’s aan

WK 2018 volledig te bekijken in 4K-resolutie


Louis mag dan 62 zijn, hij is niet van plan de ogen te sluiten voor technologische ontwikkelingen in het voetbal. Sterker nog, hij heeft er bij zijn nieuwe club Manchester United flink in geïnvesteerd.

De coach hoeft voortaan niets meer te missen van de trainingen van Manchester United. Volgens de club is er 500.000 pond – ruim 620.000 euro – uitgegeven aan een HD-camerasysteem rondom het trainingsveld op het Carrington Training Centre.

De camera’s zijn niet alleen geplaatst om na afloop alles te kunnen analyseren, ook tijdens de training gebruikt Van Gaal de beelden om realtime alle trappen, loopacties, luchtduels en zelfs gezichtsuitdrukkingen te kunnen analyseren.

Centrale verdediger Jonny Evans was meteen enthousiast over de nieuwe regels en het cameratoezicht:

“We now have this system at the minute where he can watch us on the pitch. The manager is saying, “You should be five yards to the right”. We went through a video last night and I was 10 yards out. There are things you are doing on the pitch, and the whole team will be feeling the same, where you are thinking, “Am I in the right position?” Then the manager will show you in the video and you will know.”

Of Louis in zijn benadering van het Totale Mens-principe ooit met Google Glass en fitnesstrackers gaat experimenteren is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *