Vanmiddag was de Bitcoin (BTC) even in de uitverkoop

bitcoin-flash-crash-hangt-handel-op
Flash Crash Bitcoin had bizarre gevolgen voor de handel.

Wie handelde op cryptobeurs Kraken had vandaag een mazzeltje als hij goed oplette bij de koers van de Bitcoin. Door een flash crash was het namelijk even uitverkoop. Door een nog onopgehelderde oorzaak zakte de koers van de Bitcoin namelijk in 5 minuten keihard onderuit. De koers daalde met meer dan $ 1.000,-. Dit was binnen 5 minuten weer voorbij toen de koers zich herstelde naar normale waardes.

Toch hadden die 5 minuten grote gevolgen. Er zijn namelijk veel handelaren die gebruik maken van zogenoemde autobots en stop-loss clausules. Met een autobot kan je transacties ingeven die automatisch worden uitgevoerd zodra er een bepaalde gebeurtenis voordoet. Die gebeurtenis kan de handelaar zelf ingeven. Degenen die een inkooporder op $ 4.500,- hadden staan zagen bijvoorbeeld ineens hun bezit toenemen. Wie maximaal profiteerde verdiende in 5 minuten 22% rendement.

In deze grafiek zie je (in de witte lijn rechts) de koers van Bitcoin naar beneden schieten.
bitcoin-uitverkoop-kraken

Uiteraard kent zo’n gebeurtenis niet alleen maar winnaars. Mensen met een stop loss contract verkopen namelijk automatisch hun Bitcoin als de koers onder een bepaalde waarde zat. Aangezien duizend dollar zo’n 20% van de waarde weergaf heeft dit een aantal van die contracten getriggerd. Deze mensen waren dus ineens hun Bitcoin tegen dumpprijs kwijt. Volgens gegevens zijn er tijdens de flash crash zo’n 1.500 Bitcoin van eigenaar verwisseld. Tegen de reguliere koers komt dit op het moment van schrijven neer op zo’n 78,3 miljoen dollar.

Volgens Cryptopotato, die het nieuws bracht, was dit lang niet de enige flash crash in de geschiedenis van de cryptomunten. Nu maar hopen dat de koersstijging doorzet en dat de flash crash er niet voor zorgt dat je jouw huis uit moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *