Veel meer mensen gaan je Instagram Stories zien

Insta Stories
Verbreed je publiek.

Het was één grote fail: Facebook Stories. Werkelijk niemand gebruikte het en bij Facebook zaten ze met de handen in het haar. Het netwerk is nu met een oplossing gekomen. Facebook Stories gaat fuseren met Instagram Stories, dat ook in handen is van het Amerikaanse bedrijf. Dit is iets dat ze vanaf dag één hadden moeten doen, maar goed. Mosterd na de maaltijd zullen we maar zeggen.

De nieuwe feature is wereldwijd uitgerold. Bij het posten van een Instagram Story kun je aangeven of de betreffende story ook op Facebook mag worden gedeeld. Moet je wel je Facebook-account gekoppeld hebben aan Instagram natuurlijk.

De fusie tussen de twee diensten werd als eerste getest in Portugal. Later waren de Amerikanen aan de beurt en nu heeft Facebook besloten dat de hele wereld over gaat. Dit is goed nieuws voor de Facebookers die geen Instagram hebben en de Story-functie wel zien zitten. Bovendien is het bereik van je story in één klap vergroot. Bedrijven mogen (nog) geen gebruik maken van de feature. Facebook Stories werd nooit voor commercieel gebruik uitgerold. (via TechCrunch)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *