Veiligheidscamera onderscheidt vreemden en bekenden

Welcome-Camera
De beveiligingscamera van Netatmo weet het verschil tussen bekenden en vreemden, zodat het automatisch alarm kan slaan als een onbekende je huis binnendringt.

De camera, met de toepasselijke naam Welcome, gebruikt gezichtsherkenning om te bepalen wie er het huis binnenkomt, en verstuurt je notificaties als er ineens een onbekend persoon binnen komt gelopen. Ook kun je zelf instellen of je wilt dat de Welcome een berichtje stuurt als een bekende van je het huis binnenkomt. Handig voor ouders die stiekem willen checken of hun zoon/dochter op tijd thuis is na het stappen bijvoorbeeld.

Installatie
Als je de Welcome voor het eerst in je huis zet, vraagt hij om wat foto’s van de bewoners (of mensen die hij moet herkennen) te maken. Gaandeweg zal de camera steeds meer plaatjes schieten van deze personen, zodat hij steeds beter wordt in het herkennen. Het handmatig uploaden van foto’s naar de camera is dus niet nodig. In een straal van 170-graden pikt de beveiligingscamera beweging op.

Welcome-Sensoren

Via een app is het mogelijk om op ieder moment mee te kijken door de cameralens via je smartphone of pc. De video-opnames die de Welcome maakt worden op een SD-kaart opgeslagen. Netatmo kiest bewust niet voor cloudopslag vanwege privacy.

Losse sensoren
Om de Welcome nog nauwkeuriger te maken, zijn er ook losse sensoren verkrijgbaar die je op bepaalde plekken in het huis op kunt hangen (zoals een deurpost of in een brievenbus). Op die manier weet je wanneer je post krijgt, maar ook als de deur opengaat.

Een prijs is op dit moment nog niet bekend, al heeft Netatmo wel laten weten hem in het tweede kwartaal van 2015 op de markt te brengen.

Nog geen reacties

  1. In de basis is dit wel enorm handig, je hoeft immers nooit meer je alarm aan of uit te zeggen als je dit soort apparatuur op een bestaand alarmsysteem kunt aansluiten. Maar als je dan eens een weekje op vakantie gaat en de buren of je zwager even de planten water komt geven of de vissen komt voeten slaat het meteen op tilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *