Vergelijken maar: iPhone 5S versus de concurrentie

iPhone 5S
Het nieuws rondom de iPhone 5S wordt gedomineerd door zijn vingerafdrukscanner in de homeknop (Touch ID), de nieuwe A7-processor en sinds gisteren ook de grote afkeer van NFC. Maar hoe verhoudt de nieuwste topper uit Cupertino zich tegenover de doorgaans goedkopere concurrenten van Samsung, Sony en Nokia?

In onderstaande infographic wordt in één oogopslag duidelijk wat de verschillen zijn in opslaggeheugen, schermgrootte, resoluties, camera’s en meer. Als vergelijkingsmateriaal zijn de Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z en Nokia Lumia 925 genomen. Op veel fronten lijkt de concurrentie qua specs beter, maar Apple heeft wel als eerste een 64 bits A7-processor, iets dat ervoor heeft gezorgd dat Samsung snel de media opzocht om te roepen dat ze deze architectuur óók zullen gebruiken in de toekomst.

De iPhone 5S heeft een vanafprijs van 699 euro, daarvoor krijg je een 16 GB-exemplaar. De 5S kost 799 euro voor de 32GB-versie, en met 64GB opslagruimte kost hij 899 euro.

Klik HIER voor een grotere en meer uitgebreide versie. (bron: Ria.ru)
 iPhone 5S versus de concurrentie (klik voor groot)

Nog geen reacties

 1. Lekker vergelijken zo die gigahertzen onder elkaar. De Pentium 4 had een versie met 3 gigahertz maar dat is toch een ander verhaal als de nieuwste i5 met 3 gigahertz. Apple’s nieuwste 8 megapixel camera heeft grotere pixels ipv meer pixels, dus daar wordt in deze vergelijking ook al geen herinnering mee gehouden.

  • @coosbmw: Het is op onderdelen af en toe inderdaad appels met peren vergelijken. Maar mensen zijn nu eenmaal dol op “simpele” vergelijkingen. Kijk bijvoorbeeld naar de marketing van digitale camera’s. Fabrikanten struikelden lange tijd over elkaar heen met nog meer megapixels, terwijl de kwaliteit van de lenzen en de sensor veel belangrijkere factoren zijn voor een mooi eindresultaat.

    • @aallex: Bij Apple staat Not Available, dat zal wel inhouden dat het gewoon niet bekend is.

     Overigens een mooi voorbeeld van wat Coos bedoeld: is de Nokia de helft minder dan de Android concurrenten? De leek zal denken van wel: 1 is de de helft van 2. Maar Windows heeft vele malen minder interne opslag (en processorkracht) nodig dan Android.

 2. Het is een Apple, zijn altijd goede apparaten waar niks mis mee is maar in verhouding tot de concurrentie veel en veel te duur. 700,-voor de 16gb versie. Nu is dat voor mij te weinig en even een 64gb micro-SD kaartje erin voor nog 5 tientjes gaat m niet worden. Nu neem ik ook geen genoegen met 32gb dus als ik gedwongen zou worden om een Iphone te nemen dan moet ik dus 900 euro neerleggen. al kan ik het betalen dan nog heb ik dat er nooit voor over, ik ben momenteel harder toe aan een nieuwe laptop en voor 900,- koop je echt een behoorlijke laptop.

  Dat Apple NFC de rug toekeert is ook wel weer typisch een actie dat laat zien hoe bijzonder arrogant Apple als bedrijf is. Heb al meerdere malen moeten werken met verschillende producten van Apple en het doet me echt helemaal niks. Voor mij in ieder geval nooit een Apple.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *