Vergelijking: Netflix vs Apple TV Plus

apple-tv-plus
Hoeveel kans maakt Apple tegen de streamgigant?

Gisteren vergeleken we Netflix al met Disney + en bleek dat, hoe goed de intenties ook zijn, Netflix niet bedreigd wordt door de superhelden en ‘The Donald’ (al bedoelen we daar nu iemand anders mee). Vraag is of Tim Cook en consorten het vuur wel aan de Netflix-schenen kunnen leggen. Wij zetten de zaken weer op een rij op basis van wat we weten.

Apple TV + heeft een groot voordeel dat Disney + mist in de strijd tegen Netflix. Met 1 update staat de fruitige streamingdienst op 1,4 miljard devices. Aangezien men diverse verdienmodellen heeft (uiteraard ook de iPhone en Mac’s) kan men de gebruikers makkelijk gratis of tegen een kleine vergoeding kennis laten maken. Sterker nog, Tim Cook beloofde tijdens het Apple event van ,september al dat de streamingdienst met € 4,99 per maand een stuk goedkoper gaat worden dan Netflix (waar een abonnement op € 7,99 begint). Bovendien zegde hij ook al een jaar gratis toegang toe voor iedereen die een andere Apple device aanschaft.

Ook qua bereikbaarheid doet Apple minder onder voor Netflix dan je zou denken. Netflix is, met uitzondering van Linux, op werkelijk ieder platform te bekijken. Voor Apple TV + leek toegang uitsluitend weggelegd voor iOS-gebruikers, maar dat lijkt mee te vallen. Zo werden al samenwerkingen met grootmachten als Samsung en Roku.

Qua content lijkt er echter nog wat minder duidelijkheid. Netflix heeft met duizenden titels en honderden ‘Originals’ ngatuurlijk al een brede basis en veel nieuwe producties op het programma staan. Apple lijkt wat dat betreft wel achter te blijven, maar heeft een uitgekiende strategie. Zij kopen niet zozeer producties, maar leggen acteurs, schrijvers en producers vast. Daarmee is nagenoeg alle eigen content origineel en met sterren als Oprah Winfrey en Steven King in de gelederen lijkt de kwaliteit ook te komen.

Al met al lijkt het erop dat Apple betere papieren heeft in de strijd om de streamer met Netflix dan Disney +. Bijkomend voordeel is dat veel gebruikers (voorlopig) niet hoeven te kiezen omdat Apple veel weggeef-acties houdt.

Bron: TrustedReview

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *