Vergelijking: Samsung Galaxy S10 vs. OnePlus 6T

samsung-galaxy-s10-vs-oneplus-6T
Twee van de meest verkochte telefoons van Nederland tegenover elkaar gezet.

Volgens diverse websites staan de Samsung Galaxy S10 en OnePlus 6T beide in de top 3 van meest verkochte telefoons in Nederland. Voor ons de hoogste tijd om ze tegenover elkaar te zetten. Wij vergelijken dan ook de beide toestellen op alle punten. Zo zie jij snel welk toestel het best bij jou past en welk toestel het meeste waar voor jouw geld biedt.

Als we de toestellen naast elkaar zetten zien we een groot aantal eigenschappen die gelijk zijn. Er is één aspect waar de OnePlus 6T beduidend beter in is dan het vlaggenschip van Samsung en dat is de batterij-capaciteit. Deze is bij OnePlus zo’n 8% groter, waardoor je, afhankelijk van jouw gebruik, veel langer zonder opladen kunt. Het batterij-probleem lijkt inmiddels gefixt, net als de bug in de microfoon.

Aan de andere kant zijn er een aantal aspecten die Samsung, naast een bijzonder onderdeel, beduidend beter voor elkaar heeft. Zo is de resolutie van het scherm bij Samsung beduidend hoger. Dit merk je vooral in een helderder en scherper beeld.

Het laatste aspect waar Samsung beter op scoort is het draagcomfort. De Samsung is 4% dunner, waardoor deze makkelijker in jouw (borst)zak plaats en ook 15% lichter, waardoor je minder snel jouw arm voelt als je de telefoon langer vasthoudt.

Daarmee kunnen we concluderen dat beide telefoons terecht tot veel verkopende modellen worden gerekend en dat je als ‘fijnproever’ die het beste van zijn smartphone verwacht zeker verschil zult merken tussen de Samsung Galaxy S10 en de OnePlus 6T.

Voor veel gebruikers die graag een goede telefoon tegen een goede prijs willen is de OnePlus 6T gezien het prijsverschil een goede keuze.

Alle specificaties naast elkaar
Voor een complete vergelijking hebben we alle specificaties naast elkaar gezet. Voor de prijsbepaling hebben we bekeken tegen welke prijs de toestellen nu, zonder bijzondere kortingen, bij grote retailers worden aangeboden.

[table “235” not found /]

Meer lezen? Eerder vergeleken we de Samsung Galaxy S10e en de iPhone XR.

9 reacties

 1. Snap niet goed waarom jullie 2 toestellen uit een verschillend segment tegen elkaar zetten. Natuurlijk wint de Oneplus 6t het qua batterijcapaciteit, het toestel is bijna een cm langer. Voor mij was de S10 plus een veel logischere keuze geweest, want die heeft bijna exact dezelfde afmetingen en heeft ook een 6,4 inch scherm.

 2. Wat een ontzettend slecht vergelijk, tenenkrommend !

  Pak dan de Oneplus 6T met 8 GB geheugen en de Galaxy S10+
  Bovendien kloppen een aantal feiten niet die in dit vergelijk staan.
  Videorecording 4K op 60 frames kan bijvoorbeeld wel op de Oneplus.
  Bluetooth support: Bluetooth 5.0, support aptX and aptX HD.
  Zet dan bij Snellader het percentage laden in een uur, zegt veel meer tegenwoordig.
  Vingerprint scanner, zet dan de verschillen tussen beide toestellen neer !

 3. De S10 valt me ontzettend tegen. De renders zagen er hoopvol uit. Maar in het echt ztten er nog steeds randen boven en onder het scherm. Maar daardoor is wel de iris scanner verdwenen die de face unlock nog enigzins veilig maakte (https://youtu.be/BGgQ9woZQOg). De overbljvende face unlock is ronduit onveilig. De notch op de iPhone had dus nog wel nut. Dat is onhandig, want de vinger afdruk scanner presteert minder dan die bijvoorbeeld de S9. Het is echt ongelovelijk dat bijna 2 jaar na de introductie van de iPhone X, Samsung met dit toestel komt wat in inovatie tekort schiet en waar zovel compromisen zijn gemaakt voor 2 mm extra scherm ruimte. Mijn keuze voor een S9 plus een paar maanden geleden is dus nog niet zo verkeerd. Het verklaart ook waarom de prijzen van dit toestel weer stijgen.

 4. We hebben veel reacties gehad op deze vergelijking. We/ik heb bewust gekozen voor de OnePlus 6T en de Samsung Galaxy S10 omdat deze twee toestellen in de top van meest verkochte toestellen staan bij diverse online aanbieders van telefoons.

  Helaas is er in eerste instantie een aantal fouten in de specificaties geslopen, waarvoor mijn excuses. Inmiddels zijn alle specificaties gecontroleerd en waar nodig aangepast. De vergelijking zou daarmee weer actueel moeten zijn.

  Met vriendelijke groet,

  Robert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *