Verkoop goedkope smartphones stijgt explosief

Verkoop goedkope smartphones stijgt explosief
In het afgelopen kwartaal werd wederom voor een record aan mobiele telefoons verkocht. Samsung zette er 72,4 miljoen weg, een groei van 43,9%, en Apple groeide 20% op smartphonegebied door 31,2 miljoen iPhones te verkopen. Maar ze nemen een steeds kleiner deel van de markt in: goedkope smartphones worden namelijk steeds belangrijker.

Dit blijkt uit een analyse van IDC. Er komen steeds meer aanbieders van smartphones die successen boeken met goedkopere modellen. LG kende een groei van 108 procent en het relatief onbekende Lenovo ging met 130 procent de plus in. En niet omdat hun dure high-end telefoonfs plots een gretige aftrek kende, het zat ‘m meer in goedkopere modellen als de Optimus L. Apple onderschrijft dit ook, en komt straks met een budgetIphone.

237,9 miljoen smartphones

Om een beeld te krijgen: in het afgelopen kwartaal werden er wereldwijd 237,9 miljoen smartphones verkocht. Een stijging van zo’n 10 procent ten opzichte van een kwartaal eerder, en 52,3 procent meer dan een jaar geleden, toen het er nog 156,2 miljoen waren. En van al deze telefoons wordt 57,6% door de grote vijf namen verkocht: Samsung, Apple, LG, Lenovo en ZTE. De overige 42,4 wordt door een gefragmenteerde markt aangeboden.

Plaatje met overzicht van de verkopen:
Smartphoneverkoop Q2 2013

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *