Verkoopt de iPhone XR goed of valt het tegen?

iPhone XR
De iPhone XR werd door reviewers goed ontvangen, maar vertaalt zich dat ook in klinkende verkoopcijfers?

Nou, nee, zo is het antwoord van Nikkei. De vraag zou nu al veel lager zijn dan verwacht. Apple zou producenten Foxconn en Pegatron daarom al hebben gevraagd om niet alle productielijnen in te zetten en even af te wachten wat er verder gaat gebeuren. Foxconn zou bijvoorbeeld 60 productielijnen hebben klaargemaakt voor de iPhone XR, maar gebruikt er slechts 45.

Of Nikkei het bij het juiste eind heeft is natuurlijk de vraag. Maar gaan we daar een duidelijk antwoord op krijgen? Apple is gestopt met het delen van verkoopcijfers, dus hoe komen we erachter of de iPhone XR een succes is? De doorgewinterde analist Ming-Chi Kuo verwacht nog steeds dat de iPhone XR de komende maanden 38 miljoen keer over de toonbank gaat, dus er lijkt niet zo heel veel aan de hand.

Het Amerikaanse CNBC zocht de claims verder uit en liet via Jim Cramer weten dat de berichtgeving van Nikkei complete onzin is, maar dat nam niet weg dat de koers van Apple weer met een paar procent omlaag schoot.

3 reacties

    • @jochempie: als budget telefoon slaat deze XR de plank wel volledig mis idd. Ik heb zelf i.p.v. een XR voor 750 euro de 8 Plus voor 749 euro gekocht. Schrijft lekker af omdat zowel de Xs als de XR en de X als ‘beter model’ gezien worden dan de 8. Maar ik vind het de beste iPhone tot nu toe.

      Voor 500 euro wordt je keuze echter steeds minder. True, er zijn nog telefoons als de recent zo opgehemelde Pocophone F1, maar die mist een beetje die zekerheid en het dealernetwerk in Nederland. Alle ‘budgetknallers’ zoals OnePlus schieten nu ook naar prijzen richting de 700 euro.

  1. voor een mid-spec phone een high-end prijs betalen is not done, dat lijken misschien meer en meer mensen in te zien. En als je echt een iphone wil koop je toch een Xtra Small euh XS bedoel ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *