Verloren tijdcapsule met de muis van Steve Jobs opgegraven

Auteur: , Geen reacties
Tijdscapsule opgegraven

Zo'n 30 jaar geleden is er aan het einde van de International Design Conference in Aspen, Colorado, een grote metalen buis ingegraven met daarin allerlei spullen van die conferentie, waaronder de muis die Steve Jobs heeft gebruikt bij het presenteren van de Lisa. Nadat deze enkele jaren geleden als verloren werd opgegeven, is het ding teruggevonden en opgegraven.

De bedoeling was eigenlijk dat de buis in 2000 al boven de grond gehaald zou worden, maar door wat veranderingen in de groenvoorziening was de 4 meter lange buis verloren geraakt. Met behulp van het National Geographic-progarmma Diggers en een van de originele ‘begravers’ is de koker teruggevonden en boven de grond gehaald.

Na het openen kwam er een enorme schimmellucht uit. Er is dan ook besloten om nog even te wachten met het uitpakken van de spullen, die gelukkig allemaal in plastic zakjes zitten. De exacte inhoud is dus ook nog niet helemaal bekend, buiten wat de begraver zich nog kan herinneren en wat zichtbaar is vanuit de opening.

Allemaal oude troep

Buiten de muis zaten er nog meer artikelen uit die tijd in, waaronder een sixpack bier. De logica was destijds dat degene die ‘m in de toekomst moesten opgraven vast erg zweterig waren en een biertje wel konden waarderen. Proost!Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).