Verrassend: Fortnite gaat weer samenwerken met Disney

fortnite-star-wars-disney-rise-of-skywalker
14 december kan alvast in jouw agenda als je deze exclusieve items wil scoren.

‘Star Wars: The Rise of Skywalker’ is de eerstkomende Star Wars-klassieker die bij Disney + uitkomt. De eerstvolgende trailer van deze komende blockbuster is niet te zien in de bioscoop of op TV, maar in Fortnite. Eerdere trailers kun je natuurlijk nog wel bekijken.

Als jij dit evenement wilt meemaken moet je zorgen dat je zaterdagavond 14 december ingelogd bent in Fortnite. Vanaf 19 uur GMT (20 uur Nederlandse tijd) kun je dan naar het ‘Risky Reels’ gedeelte van de kaart. Daar verzamelen alle Star Wars liefhebbende gamers zich om de trailer op een virtueel groot scherm te kunnen bekijken.

Om alvast in de stemming te komen kun je in de Fortnite shop allerlei Star Wars-artikelen vinden. Zo zijn er outfits, gliders, wapens en emotes met Star Wars thema om lekker in de sfeer te komen en te blijven.

Deze première sluit aan op eerdere releases. Zo werden ook rondom Star Wars producties ‘Avengers: Infinity war’ en ‘Avengers: Endgame’ speciale acties in Fortnite gehouden. Aangezien Fortnite 250 miljoen gebruikers heeft in de voor veel adverteerders moeilijk bereikbare tieners en twintigers is een samenwerking in een live stream zoals Fortnite een ideale mogelijkheid om hen wel te bereiken. Een live optreden van dance-muzikant Marshmellow scoorde eerder dit jaar meer dan 10 miljoen views. Ook de actie met de virtuele Nike Air Jordan was een succes.

Het lijkt er dan ook op dat er meer specials aankomen.

Bron: The Guardian
Foto: Epic Games

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *