Verrassing: bijna alles is nep in Game of Thrones

Game-of-Thrones
We snappen dat er tijdens de opnames van seizoen 4 van Game of Thrones geen echte draken werden gebruikt, maar deze video laat zien dat bijna alles met behulp van een groen scherm en flink wat visuele effecten opgenomen is.

De wereld van Westeros lijkt in het vierde seizoen van de immens populaire serie meer dan ooit gebouwd te zijn met visuele effecten. Niet alleen grote legers, maar hele bergpartijen, boten en mensen op de achtergrond werden achteraf in het shot geplaatst. Aan bijna iedere scène blijkt flink gesleuteld te zijn, zelfs kleine vissersdorpjes worden nog even opgepoetst voordat wij ze te zien krijgen. Het is indrukwekkend om te zien hoeveel er is aangepast zonder dat je er erg in hebt.

Onderstaande video kun je misschien dus maar beter overslaan als je jouw droombeeld van Westeros in leven wilt houden. Het zorgt in ieder geval wel voor meer respect voor de acteurs, die toch fantastische prestaties leveren terwijl ze tegen een groen doek aankijken in plaats van een indrukwekkend leger van Wildlings.

[gv data=”o9-rppIZcMk”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Ongelofelijk gaaf om te zien, maar tegelijkertijd vind ik het ook wel weer jammer dat het allemaal nep is. Maar dat is een sentimenteel dingetje, het is natuurlijk geweldig dat het op deze manier betaalbaar is geworden om dit soort producties te maken.

    Het vakmanschap is wel stevig verschoven van knap set-bouwen, filmen en monteren, naar handig digitaal creëren.

  2. Ongelofelijk gaaf om te zien, maar tegelijkertijd vind ik het ook wel weer jammer dat het allemaal nep is. Maar dat is een sentimenteel dingetje, het is natuurlijk geweldig dat het op deze manier betaalbaar is geworden om dit soort producties te maken.

    Het vakmanschap is wel stevig verschoven van knap set-bouwen, filmen en monteren, naar handig digitaal creëren.

  3. @dondeboer; daarmee wals je wel eenvoudig over de enorme ontwikkelingskosten van dit soort effecten heen. Setje bouwen is vaak goedkoper, maar domweg niet mogelijk.

  4. @dondeboer; daarmee wals je wel eenvoudig over de enorme ontwikkelingskosten van dit soort effecten heen. Setje bouwen is vaak goedkoper, maar domweg niet mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *