Vertu Ti kost meer dan elf iPhone’s

Vertu Ti
Op zoek naar een hele dure telefoon die ook nog eens tegen een stootje kan? Wat dacht je van de handgemaakte Vertu Ti. Die is gemaakt van titanium, heeft een scherm van saffier en kost maar liefst €7.900.

Als je een Vertu Ti koopt zal in Engeland één vakman speciaal voor jou uit 184 onderdelen een telefoon bouwen. Alleen proleten lopen immers rond met een telefoon die gebouwd is aan een lopende band door Chinezen of Koreanen. Als je echt geld hebt dan laat je iets met de hand in elkaar zetten in Engeland.

Qua afwerking is er keuze uit 4 varianten: Titanium Black Leather, Pure Black, Black Alligator en Red Gold Mixed Metals. Onder de motorkap treffen we geen hele rare dingen aan. Zo draait deze telefoon op Android 4.0 en is er een Qualcomm Snapdragon S4 processor gemonteerd met een kloksnelheid van 1.7 GHz.

Het scherm is 3.7 inch groot en gemaakt van extra sterk saffierglas. Verder beschikt deze telefoon over 1GB RAM en 64GB opslagcapaciteit. En als je dacht dat de prijs van €7.900 in Europa al hoog was, dan schrik je waarschijnlijk helemaal als je hoort dat deze telefoon €9.150 kost in India.

Vertu werd trouwens ooit opgericht door Nokia in 1998, maar tegenwoordig is dit in Engeland gevestigde bedrijf in handen van private equity partij EQT Partners.

[gv data=”_ld5nouYGrA”][/gv]

[lg_folder folder=”Vertu/Ti/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

  1. Bah, waarom ben ik hier niet op gekomen? Natuurlijk is er markt voor extreem dure telefoons al zijn de specs “mid-range”. Dit gaat nog heel groot worden!

  2. Dat saffierglas zal vast niet aan de basis liggen van dat hele hoge bedrag. Wou zelf een horloge die niet te snel kraste, en vond een ( heel minimalistisch wel ) horloge met saffierglas voor 130 EUR.

    Horloge is al een aantal jaar oud, en vreemd genoeg kun je horloges in die prijscategorie met saffierglas niet meer vinden, of je moet echt al veel meer gaan betalen. Ik stelde dat het “gewoon” glas al van dusdanige kwaliteit was, dat dat saffierglas overbodig aan het worden was, maar de horlogemaker was het daar niet mee eens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *