Verwijder zelf de overige bloatware op de Galaxy S6

Galaxy-s6-edge-bloatware
Samsung stopt al minder verplichte software op de Galaxy S6 en S6 Edge, en staat je vervolgens ook nog toe om de overige programma’s zelf te verwijderen.

Een veelgehoord punt van kritiek op de Galaxy-smartphones van Samsung was de hoeveelheid aan bloatware, die je niet kon verwijderen. Een tijdje terug beloofde Samsung al dat er een stuk minder van deze verplichte apps op hun Galaxy S6 en S6 Edge zullen staan, maar nu blijkt ook dat de apps die er nog wel opstaan zodra je het toestel voor de eerste keer aanzet, handmatig te verwijderen zijn.

Pre-release versie
Een lid van het XDA Forum ging aan de slag met een pre-release versie van de Galaxy S6 Edge, waarop hij de keuze kreeg om veel van de vooringeïnstalleerde programma’s te wissen. Zelfs apps van Google en Samsung staan hierdoor niet meer verplicht op je smartphone.

Zo kun je ervoor kiezen om Samsung Voice te verwijderen als je bijvoorbeeld liever voor Google’s spraakassistent kiest. Omdat het hier nog om een pre-release versie van de smartphone gaat houden we nog even een slag om de arm, maar het lijkt erop dat eigenaren van een Galaxy S6 een stuk vrijer zijn om te bepalen wat er op hun smartphone staat en wat niet.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *