Via deze livestreams mis je niets van de Olympische Winterspelen

Olympische vlag
Nog een paar uur, dan beginnen de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Zo mis je geen minuut.

Je kunt natuurlijk ouderwets de televisie aanzetten om de 23e Winterspelen te volgen, maar dan ben je er wel van afhankelijk wat de NOS of Eurosport je voorschotelt. Gelukkig zijn er voldoende alternatieven om online helemaal aan je trekken te komen, zodat je ook sporten kunt volgen die voor het grote publiek misschien minder interessant zijn.

1. NOS
De publieke omroep belooft ons de komende weken 230 uur wintersport voor te schotelen. De NOS moet het voor het eerst in jaren doen met een sublicentie en dat betekent dat je niet langer op meerdere online-kanalen kunt kijken naar de sporten die jij leuk vindt. In plaats daarvan blijft het bij één kanaal, waar vooral heel veel schaatsen te zien is.

2. Eurosport
Eurosport-eigenaar Discovery Communications nam de uitzendrechten in 2015 voor 1,3 miljard euro over. Zij hebben dus wel meerdere live-kanalen, zowel online als op televisie, maar daar moet je dan wel een abonnement voor nemen. Met de promocode NL99 betaal je overigens maar 99 cent voor een maand toegang tot de Eurosport Player, dus dat is te overzien.

Ziggo-klanten hebben nog meer mazzel, want zij kunnen op tv of via de Ziggo Go-app gratis naar de vier extra Eurosport-kanalen kijken. Eurosport 1 blijft op het vertrouwde kanaal 20, de overige zenders vind je op kanaal 408, 409, 410 en 411.

3. BBC
De BBC is eigenlijk de hele dag live op locatie, net als de NOS. In de nachturen zijn de meeste sporten te volgen op BBC One en vanaf een uur of 6 ’s ochtends gaat de programmering verder op BBC Two. Het commentaar en de analyses van de Britten zijn doorgaans van hoog niveau, dus je doet er zeker goed aan regelmatig aan de overkant van de plas te kijken. Geen tv in de buurt? Dan is een site als FilmOn meer dan geschikt om gratis naar de Britse zenders te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *