Video! Amazon-baas laat raket op aarde landen

Video! Amazon-baas laat raket op aarde landen
Wie de verrichtingen van SpaceX de laatste maanden heeft gevolgd weet dat dit een big deal is.

Jeff Bezos is erin geslaagd om een raket in de ‘ruimte’ te schieten en deze weer veilig op deze aardkloot neer te zetten. Een handeling die ruimtevaartbedrijf SpaceX van Elon Musk nog niet met succes heeft uitgevoerd, want zijn Falcons donderden bij terugkomst vooralsnog steeds om.

Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Bezos, wil met de lancering en landing vanuit Texas aantonen dat ze een herbruikbare raket in hun assortiment hebben. Een belangrijke gimmick, want zo’n raket is vele malen goedkoper dan de weggooi-exemplaren die men nu gebruikt. Staat bovendien leuk op je palmares als je bij de NASA komt onderhandelen over een contract. Iets dat Bezos ongetwijfeld gaat doen.

De raket kon veilig landen door op een hoogte van 1.500 meter BE-3-raketmotoren aan te zetten, te zien in onderstaande video:
[gv data=”9pillaOxGCo”][/gv]

Elon Musk was er snel bij om Bezos op Twitter te feliciteren, maar plaatst wel een kanttekening bij de prestatie. De New Shepard-raket van Blue Origin is namelijk niet in een baan om de aarde terecht gekomen, iets dat de raketten van SpaceX wel doen -en waar mach 30 voor nodig is- waardoor landen moeilijker is.

Nog geen reacties

  1. Zeer indrukwekkend! Lijkt wel rechtstreeks uit sci-fi movie.
    Alleen leek de raketlanding aangenamer dan de capsule waar “mensen” in zouden zitten.

    Vooral onder de indruk van de precisie van de landing en de snelheid.

  2. Het stabiliseren van de raket met de airbrakes schijnt toch wel de “key” te zijn om een raket zo te laten landen. Daarnaast landen ze niet op een pad zoals spacex wel doet, je moet een behoorlijke woestijn tot je beschikking hebben om dit voor elkaar te krijgen. Zou je een raket niet met een parachute kunnen stabiliseren?

    Dat allemaal gezegd hebbende:

    Gaaf!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *