Video: Check deze zeearend met een camera in NL

Wieieiieeieieieeee
Vergeet gave filmpjes uit een drone, deze film is veel gaver. De drone is een zeearend!

Bij TV Rijnmond dachten ze, laten we eens geen nieuws brengen dat iedereen al kent (wat hun trademark is), maar laten we zelf eens wat nieuws verzinnen. Daarom hebben ze een camera op een zeearend – dat is het Europese neefje van de American Eagle – geplakt en hem van wat hoge dingen afgepleurd.

Het leuke van een vogel is dat hij blijft vliegen als je hem ergens vanaf gooit. Als je dan een cameraatje op zijn rug doet, dan heb je gave beelden. Was de gedachte, en ja, dat is ook zo. Het filmpje is gemaakt door Sony die een van hun Action Cams op de rug een zeearend uit Frankrijk hebben geplakt. Met het filmpje willen ze de aandacht vestigen op Freedom, wat weer een stichting is die de aandacht wil vestigen op de zeearend. Naast Sony heeft Freedom nog een andere vrij bijzondere sponsor: Spyker. We zijn benieuwd of die daadwerkelijk wel eens geld overmaken, maar goed ze zitten tegenwoordig natuurlijk in de vliegtuigjes.

Eerder haalden ze de stunt ook al uit in Dubai en Parijs. En tja, het is weer eens wat anders dan een arend die een drone uitschakelt.

Hieronder het filmpje uit Rotterdam:
[gv data=”C9qcsFPnOiU”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *