Video: iOS7 en Windows Phone 8 met elkaar vergeleken

Vergelijking Windows Phone 8 vs iOS 7
Allemaal leuk en aardig dat Apple ook een ‘flat design’ heeft gegeven aan iOS 7, maar Windows Phone was daar natuurlijk al veel eerder mee. Lijken beide besturingssystemen nou ook onwijs op elkaar? Tijd om te vergelijken!

Onlangs vergeleken we de looks van iOS 7 al eens met de looks van Android 4.2 en toen bleek dat er best wat overeenkomsten zijn. Als we echter kijken naar WP8 dan zijn de overeenkomsten wellicht nog wel groter.

Het homescreen is bij beide besturingssystemen uiteraard volledig anders, maar apps zoals de kalender, sms’en en het weer komen aardig overeen. Toch wel jammer eigenlijk dat Android, iOS en Windows Phone steeds meer op elkaar gaan lijken.

Het grote verschil zal straks vooral zitten in het ecosysteem, zoals apps & muziek, er omheen en de hardware waar je als consument uit kan kiezen.

[gv data=”DM8NSSzxNGM”][/gv]

[lg_folder folder=”Apple/iOS_7/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

  1. Niet zó veel overeenkomsten, buiten het plat design en dat ze hier en daar dezelfde kleuren gebruiken (wat je kunt instellen bij WP). iOS 7 vind ik dan weer niet zo heel mooi, te veel kleurtjes in de homescreen en dan weer te wit in de Control Center/Music Player/andere

  2. App Switcher heeft Apple van Android, Windows Phone of een jailbreak-tweak gejat. Het was in ieder geval te verwachten dat ze met een visuele switcher zouden komen.

    Voor de rest idd het platte van WP. Maar ik vind het meer lijken op Symbian i.c.m. HTC stijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *