Video legt videotheek uit aan jongeren

De zeldzame videotheek
Er zijn veel dingen waar men mee opgegroeid is, maar waar een volgende generatie vervolgens geen fluit van snapt. Opa’s en oma’s hadden dingen als de wringer en een wasbord. Vaders en moeders zijn opgegroeid met de sounds van elpee’s, en ‘onze‘ generatie had videotheken.

Het concept van een videotheek is op zich niet heel gecompliceerd. Je hebt een gebouw vol met videobanden (denk avi-files, maar dan in een plastic huls), die je tegen inlevering van geld tijdelijk mocht meenemen. Er zat geen DRM op, maar je moest wel flink in je apparatuur investeren om een kopie te kunnen maken (2 videorecorders). Oh, en vergeet niet aan het einde terug te spoelen.

Deze video legt vast wat het eigenlijk precies was, zo’n videotheek. Zodat de volgende generatie (onze hypothetische en al-dan-niet-bestaande kids) ook snapt waar hun ouders uren doorbrachten in de hoop de ultieme film te vinden voor een avondje bankhangplezier.

[gv data=”26eQ3QpNB6Q”][/gv]

4 reacties

  1. Toch jammer, het is inderdaad makkelijk het downloaden en voor in de us helemaal als afgelegen woont, maar het had toch iets speciaals vroeger naar de videotheek gaan. Leuk films uitzoeken was al een uitje op zich. Toch is het zonde dat we zo veel oude winkels niet alleen een videotheek maar ook veel kleine ondernemers verliezen door de internet revolutie en de massaproductie…

      • @mashell: Helaas beginnen ook een hoop mensen een webshop die, nadat alle vooruitbetalingen zijn gedaan (betalen achteraf is eng), de boel uitzetten en nooit meer te vinden zijn. Dit was in de oude tijd wat lastiger.

      • @mashell: Dat zijn geen fysieke ondernemingen, ik heb het over de bricks niet de clicks. Het is gewoon zonde dat er zoveel speciaalzaken, nostalgische ondernemingen zijn verdwenen en verdwijnen door de komst van het internet en de massaproductie waar ze niet mee kunnen concurreren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *