Video: nieuwe Nokia’s net zo sterk als vroeger?

Marteltestje Nokia
Hoogste tijd voor een marteltestje.

De Nokia 3310 is dit jaar op het Mobile World Congress nieuw leven in geblazen. Misschien wel het meest kenmerkende aan deze smartphone (en vele andere Nokia-toestellen) is de robuustheid van het apparaat. Maar geldt dit ook voor de nieuwe Nokia-smartphones die onder leiding van HMD Global zijn gemaakt?

YouTuber JerryRigEverything was hier ook benieuwd naar en besloot om de proef op de som te nemen en de nieuwe Nokia 6 te martelen. Het scherm van de low mid-range smartphone maakt gebruik van Gorilla Glass 3, wat zeker niet heel slecht is. Daarnaast is het IPS-LCD-scherm redelijk bestand tegen vuur. Ook de rest van het toestel, dat voornamelijk uit metaal en deels uit plastic bestaat, is redelijk goed bestand tegen het scherpe mes van Jerry.

Waar de Nokia 6 echter in uitblinkt, is de algemene bouwkwaliteit. Wanneer de YouTuber namelijk probeert om het apparaat in tweeën te breken, houdt de Nokia 6 keurig stand tegenover zijn brute kracht. Hoewel het toestel qua specs niet je van het is, hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken dat de smartphone bij het minste of geringste kapot zal gaan.

Natuurlijk is een smartphone vergelijken met een dumbphone redelijk onrealistisch. De apparaten van tegenwoordig zijn namelijk van andere materialen gemaakt en bovendien veel meer een stijlobject dan voorheen. Toch is er genoeg interesse in een stevige en robuuste (Nokia) smartphone, die tegelijkertijd ook een beetje stijlvol is.

[gv data=”_5aXkW0EFRI”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *