Video: opstarten Apple Watch duurt bizar lang

Je kunt de Apple Watch nu al proberen in de Apple Stores
Kleine tip: zet je Apple Watch vooral niet uit, want het kost je minimaal een minuut voor je ‘m weer aan de praat hebt.

Je kunt de Apple Watch al op diverse plekken uitproberen in de Apple Store (over de grens, in Oberhausen bijvoorbeeld). In de meeste gevallen kun je ‘m alleen even om je pols doen en krijg je vervolgens een voorgeprogrammeerde demonstratie te zien. Niet helemaal fair dus, maar na het zien van onderstaande video zul je ongetwijfeld begrijpen waarom Apple voor deze opzet gekozen heeft.

Oké, het gaat om een demonstratiemodel, maar echt snel lijkt de Apple Watch niet. Het duurt dik een minuut voor het horloge is opgestart en nog een paar tellen langer door je er echt mee aan de slag kunt. Dat lijkt ons wat lang als je jezelf bedenkt dat zelfs een gemiddelde laptop met SSD je binnen tien seconden aan het werk laat gaan.

Nogmaals: het is een demomodel, dus het zou kunnen dat de verscheepte Apple Watches beter werken, maar we hebben nog geen legitieme reden kunnen bedenken om tragere horloges in de vitrine te leggen. Je wilt geïnteresseerden immers overtuigen. Kijk en oordeel echter vooral zelf.

[gv data=”R9PWkgr4feQ”][/gv]

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *