Video: retro reclame van de eerste game-console

Video: retro reclame van de eerste game-console
De Magnavox Odyssey was de eerste spelcomputer voor in de woonkamer. Hoe promoot je zo’n gek product?

Game-marketing gaat er tegenwoordig anders aan toe dan in 1971. Nu zijn er bij de release van een game of console kostbare commercials en trailers die wereldrecords halen. Toen moest men het publiek eerst overtuigen van het fenomeen ‘spelcomputer’.

De retro commercial was destijds bedoeld voor verkopers van de spelcomputer, want ook zij wisten natuurlijk niet wat dit maffe ding moest voorstellen. In de video wordt uitgelegd dat de Magnavox Odyssey door het hele gezin gebruikt kan worden tijdens saaie, regenachtige dagen. Je kunt het ding aansluiten op je tv, die normaal gesproken alleen laat zien wat de televisie zelf wil. Met de Odyssey aangesloten kun je doen wat jij wil!

Het meest bekende spel dat je op de Odyssey kon spelen was Pong. Een tennisspel met twee verticale balkjes en een vierkante tennisbal. Om het nog spannender te maken (ja dat kan!) kon je een doorschijnend matje met de lijnen van een tennnisveld over de beeldbuis leggen.

Er is in de tussentijd veel gebeurd

[gv data=”jLGBtkKPj2U”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Wij hadden zoiets thuis. Naast ‘Pong’ met één ‘racket’ had je ook dubbel (met twee rackets) of kon je tegen de muur spelen (in je eentje). Allemaal door een switch om te zetten. En nog een switch voor de snelheid van de balletjes. Twee controllers erbij (een draaiknop met een potmeter) en gaan. Was nog best leuk ook. Dat was midden 70er jaren volgens mij.

  2. Wij hadden zoiets thuis. Naast ‘Pong’ met één ‘racket’ had je ook dubbel (met twee rackets) of kon je tegen de muur spelen (in je eentje). Allemaal door een switch om te zetten. En nog een switch voor de snelheid van de balletjes. Twee controllers erbij (een draaiknop met een potmeter) en gaan. Was nog best leuk ook. Dat was midden 70er jaren volgens mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *