Video: Surface Laptop is een gedrocht om te repareren

Microsoft Surface Laptop iFixit
Alle doe-het-zelvers kunnen volgens iFixit op zoek naar een andere laptop.

Ongeveer een maand geleden deed Microsoft haar nieuwe Surface-lijn uit de doeken, met daarin onder andere de Surface Laptop. Het apparaat beschikt over de nieuwste snufjes van Microsoft en is in veel varianten beschikbaar, waardoor er voor ieder wat wils is. Maar de Surface Laptop zelf openmaken, laat staan tweaken, is er écht niet bij.

Dat meldt iFixit in haar nieuwste teardown-artikel en onderstaande video. Er zijn verschillende daders bij de Surface Laptop: het is voornamelijk een combinatie van dichtgelijmde, gepuntlaste, of gewoon ronduit listig te openen componenten en kabels. Om tot een stapel bestanddelen te komen, moest iFixit heel wat verwijderen.

Microsoft rechtvaardigt het volledig dichtkitten van haar laptops door te melden dat consumenten graag een slanke, lichtgewicht, en indrukwekkend minimalistische PC willen. Dit houdt echter in dat het zelf repareren van deze apparaten een stuk moeilijker wordt. De meest recente MacBooks hebben ook veel last hiervan.

Het eindoordeel van iFixit laat er echter geen gras over groeien. Volgens hen is de Surface Laptop geen laptop, maar een lijmgevuld wangedrocht. Het apparaat is niet upgradebaar en kan niet geopend worden zonder het kapot te maken. Het eindcijfer 0 op het gebied van repareerbaarheid is dan ook niet gek.

[gv data=”xAI6yIZI3rg”][/gv]

2 reacties

 1. Een steeds groter wordend probleem dit. Maar laten we wel wezen. Er zijn te weinig mensen die nog lol beleven aan het zelf een apparaat fixen en dat ook doen.

  • @pomoek: precies. Je koopt niet zo’n ding om te gaan repareren.
   Als hij stuk gaat dan is er garantie en dan zoekt ME het maar uit.
   Na een paar jaar als de garantie voorbij is ben je meestal wel toe aan wat anders en je ziet het dan wel weer.
   Lang niet alles gaat stuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *