Video: valt de nieuwe iPad eenvoudig te repareren?

Auteur: , Geen reacties
Video: valt de nieuwe iPad eenvoudig te repareren?

Als je vijf rechterhanden hebt wel.

Apple maakt zijn producten met technische precisie en het is voor doe-het-zelvers doorgaans lastig om een onderdeel te vervangen. Dat is bij de onlangs geïntroduceerde nieuwe iPad niet anders. Het team van iFixit heeft een exemplaar uit elkaar gehaald om te zien hoe het zit met de technische point of view.

De 2018 iPad (of iPad 6) heeft veel technologie van vorige iPads onder de kap. Wel nieuw is onder andere de komst van de A10 Fusion processor uit de iPhone X en de ondersteuning voor de Apple Pencil. Het feit dat de iPad weer een LCD-scherm heeft kun je zowel een voor als nadeel noemen. Een nadeel omdat LCD anno 2018 niet heel indrukwekkend is, een voordeel omdat Apple al jaren gebruikmaakt van dit type scherm en onderdelen makkelijker te verkrijgen zijn.

Omdat de 2018 iPad veel techniek deelt met oudere modellen, is de reparatiescore van iFixit ook geen geweldige. De techliefhebbers geven de iPad een 2 van de 10 als het gaat om een reparatie. Dit betekent dat de tablet zeer lastig valt te fixen als doe-het-zelver.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).