Video: zo maakt Apple de nieuwe Mac Pro

Apple Mac Pro productie
We weten allemaal dat Apple money to burn heeft en dat zorgt dat ze leuke apparatuur kunnen aanschaffen om hun producten te maken. Normaal gesproken worden producten van Apple onder dubieuze omstandigheden in China geproduceerd, maar voor de nieuwe Mac Pro is een uitzondering gemaakt.

Deze nieuwe supercomputer van Apple wordt in de VS geproduceerd, met behulp van een aantal hi-tech robots. Als je dik 3.000 euro neerlegt voor een computer is het immers wel fijn dat de afwerking een beetje op niveau is.

De body van de Mac Pro is gemaakt van aluminium en afgewerkt met zwarte lak. Deze computer wordt leverbaar in december en zal ongetwijfeld bij veel designers een prominent plekje krijgen. Meer verdieping over de gebruikte productieprocessen is te vinden op atomicdelights.com.

[gv data=”IbWOQWw1wkM”][/gv]

24 reacties

 1. Hij wordt niet afgewerkt met zwarte lak, maar geanodiseerd. Hierbij wordt het aluminium ondergedompeld in een bad met zuur, waardoor het verkleurt. Voordeel: het is geen laagje wat erop zit, dus kan het ook nooit afbladderen.

  • @mazdarx8: Haha, denk je? Tegenover elke Mac Pro staan 7000 Lenovo’s…

   En zo speciaal is het nu ook weer niet, een aluminium buisje maken waar je een computertje van Foxconn inschuift…

 2. “Normaal gesproken worden producten van Apple onder dubieuze omstandigheden in China geproduceerd, maar voor de nieuwe Mac Pro is een uitzondering gemaakt.”

  Dat is niet helemaal zo. De Mac Pro wordt geassembleerd in de VS. Buiten dat ze daar ook niet altijd genoeg verdienen om in hun levensonderhoud te voorzien komen veel onderdelen nog altijd uit fabrieken over de hele wereld.

 3. Wat een geslepen filmpje. Zo gelikt dat het bijna irritant wordt…

  Alhoewel, ‘bijna’. Zeg maar gewoon ‘een irritant marketingfilmpje’. Toon dan het hele productieproces, van begin tot einde. Ook het maken van de Chinese onderdelen. Dan wordt het pas interessant…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *