Video’s maken met Instagram, het kan!

Video's maken met Instagram, het kan nu!
Keiharde concurrentie voor videodienst Vine! Facebook, eigenaar van Instagram, heeft zojuist een eigen videodienst aangekondigd.

Het 2,5 jaar geleden opgerichte Instagram heeft inmiddels 130 miljoen gebruikers, maar veel meer dan naaktfoto’s delen met een filter erover, voorzien van tags, kan er niet mee gedaan worden. Daar komt nu verandering in.

Na de aangekondigde update kan men foto’s van maximaal 15 seconden maken en delen, waar dit bij Vine slechts – en bewust – 6 seconden is. Instagram-oprichter Kevin Systrom zegt dat ze zich gericht hebben op simpelheid. Zo bieden ze cinematografische stabilisatie aan om trillende rukbeelden te voorkomen. Instagram heeft ook 13 nieuwe filters toegevoegd die speciaal voor video’s zijn gemaakt. Wanneer een video geplaatst wordt, kan een favoriete scene uit de video ingesteld worden als omslagfoto.

Een screenshot uit de nieuwe app, Instagram 4.0.0.
Video's maken met Instagram

Het maken en delen van de video’s kan met de app voor zowel iOS als Android. Het bekijken ervan kan op ieder platform. In deze video geeft Instagram meer uitleg.

2 reacties

  1. Ik vind dit eigenlijk best wel leuk, de manier van filmen in vine (Steeds kunnen pauzeren) is leuk en nu Instagram dat ook bied is er voor mij eigenlijk geen reden meer Vine te gebruiken.

    Ik snap alleen niet zo goed waarom er door iedereen (Hier niet, waarvoor hulde) zo negatief over gedaan wordt, zal wel rage zijn op dit moment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *