Vijf apps om de Tour de France mee te volgen

Vijf apps om de Tour de France te volgen
Nu de Franse wielerwedstrijd aan haar zesde etappe is begonnen, wordt het eindelijk interessant om de fietsstrijd van dichtbij te volgen. En voor wie geen zin heeft om NOS-presentatoren te horen oreren over dat eeuwige kasteeltje in een Frans landschap, zijn er gelukkig talloze andere mogelijkheden om het peloton te tracken. Apparata zet de vijf tour-apps die er toe doen op een rij.

1. Sportwereld Wielrennen voor iOS (gratis) / Android (gratis)
 Sportwereld Wielrennen app
Deze app van Het Nieuwsblad laat je het wielercircus op een Vlaamse wijze volgen. Want Vlamingen zijn nog net iets zotter van wielrennen dan Hollanders. De app geeft dagelijks nieuws- en Twitterberichten, en biedt live tracking aan tijdens de etappes. Na een in-app aankoop kun je niewsalerts ontvangen van belangrijke gebeurtenissen.

2. Tour de France 2013 voor iOS (€0,89) en Android (gratis)
Tour de France 2013
Tourorganisator ASO houdt het netjes en brengt in een overzichtelijke app alle etappes en het klassement in kaart, maar dé feature hierin is de GPS-tracker van verschillende renners. Daarnaast zit er een zee aan fotomateriaal in die alleen in de app wordt aangeboden.

3. Le Tour 2013 voor iOS (€1,99)
Le Tour 2013 app
Deze Nederlandse app is voor de dataliefhebbers. Le Tour 2013 biedt een zee aan informatie tijdens etappes: ontsnapte renners, positie van deze renners, hoe ziet het profiel van de etappe eruit en de stijgingspercentages voor wanneer er gestoempt moet worden op het buitenblad. Het komt allemaal desgewenst in beeld. Er zit ook een optie in om belangrijke etappes in je iPhone- of iPad-agenda te plaatsen.

4. Tour de France Skoda Tour Tracker 2013 voor iOS (gratis)

Opnieuw een officiële tour-app, maar dan gratis, aangezien dat Tsjechische automerk de sponsor is. Het biedt een livestream met Engels commentaar, evenals GPS tracking op een interactief kaartje. Ook worden previews gegeven van komende etappes en kun je met de aangeboden video-recaps de hoogtepunten van eerdere stages bekijken. Ook wordt er exclusieve fotocontent aangeboden.

5. CyclingNews Tour Tracker voor iOS (gratis) / Android (gratis)
CyclingNews Tour Tracker app
De app van één va de grootste wielrensites biedt naast een bomvolle nieuwsfeed, ook een gedetailleerde achtergrond van iedere renner. En handig tijdens het volgend van etappes: het ingebowude wielerwoordenboek. Verder heeft de algemeenheid van deze wielrenapp het voordeel dat je hem ook kunt gebruiken tijdens – bijvoorbeeld – de Giro d’Italia en de Vuelta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *