Vijf gadgets om je auto te upgraden

Auto-Gadgets
Zo futuristisch als bovenstaande afbeelding is je auto misschien net niet, maar met deze vijf handige gadgets maak je van iedere ouderwetse auto een high tech bolide.

Parrot smartcar dashboard
Parrot-Dashboard
We hebben het er al eerder over gehad, maar als het Parrot Dashboard uiteindelijk uitkomt, neemt het aantal potentiële smart cars ineens enorm toe. Dit kastje is namelijk praktisch in iedere auto in te bouwen, en brengt alle gemakken met zich mee van een Smart Car.

Je smartphone fungeert in dit geval als computer, en alle apps push je naar het scherm van de Parrot Dashboard. Welke telefoon (of besturingssysteem) je gebruikt, maakt in dit geval dus niet uit. Als alles meezit moet het dashboard dit jaar nog op de markt verschijnen. Klik hier als je meer wilt weten over het Parrot Dashboard

Cassette adapter Bluetooth
Bluetooth-Cassette
Een klassieker, maar daarom niet minder handig. Met deze (relatief goedkope) gadget tover je iedere ouderwetse cassettespeler om in een speaker voor je smartphone.

Door je telefoon te verbinden aan de Bluetoothchip in het moderne bandje, stream je zonder problemen al je muziek die je op je smartphone hebt staan op die manier door de speakers in je auto.
Ze zijn ook gewoon met draad verkrijgbaar, mocht je een mp3 speler hebben die geen Bluetooth ondersteunt. Zoals dit exemplaar uit voor 14 euro.

12 volt Oven and Pizza Maker
Auto-Pizza-Oven
In de file staan is op zichzelf al vervelend genoeg, maar er op dat moment achter komen dat je geen eten meer bij de hand hebt is alleen nog maar erger. Met deze bizarre gadget ben je er in ieder geval zeker van dat je alle middelen in je auto hebt om een stomend warme pizza klaar te maken.

Dit mini-oventje plug je zo in je aansteker, en met een snoer dat lang genoeg is om de achterbank te bereiken kun je jouw medepassagiers mooi promoveren tot chef voor onderweg. Pas alleen wel op dat je niet over de snelweg scheurt terwijl er wat ligt te bakken in je auto-oven, want de makers ervan raden wel aan om hem zo stil mogelijk te houden op een vlakke ondergrond.

TYLT VÜ Wireless Charging Car Mount
Tylt
Het internet loopt over van de telefoonstandaards, maar de TYLT VÜ heeft genoeg ingebouwde functies om er bovenuit te springen. Zo laadt houdt hij je toestel niet alleen stevig vast, maar kun je hem ook op iedere gewenste hoogste zetten door de verstelbare arm. Daarnaast is er een draadloze lader ingebouwd, zodat je nooit met een lege accu komt te zitten als je de routeplanner gebruikt om naar je bestemming toe te rijden.

Mocht je smartphone geen draadloos opladen ondersteunen, dan is er ook nog een traditionele USB-ingang aanwezig om je toestel van stroom te voorzien. Bestel je eigen exemplaar via deze link voor 79 dollar, omgerekend zo’n 70 euro.

De Exitool Gordelsnijder
Exitool
De Exitool is een gadget die je nooit hoopt nodig te hebben, maar als het moment er is, zal je blij zijn dat je er eentje aan je gordel hebt hangen. Naast een ingebouwd mesje om een gordel in een noodgeval door te snijden, is er ook een klein LED-lampje aanwezig om in het donker je weg te vinden tijdens een noodgeval.

Aan de achterkant van de Exitool is een speciaal steentje bevestigd waarmee je met een welgemikte tik een autoruit kunt laten sneuvelen. Omdat de Exitool altijd aan je gordel zit, is hij bovendien altijd binnen handbereik. Je kunt je eigen exemplaar voor 28 euro bestellen via deze link.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *