Vijf gave Kickstarter-projecten uit Nederland

Vijf gave Kickstarter-projecten uit Nederland
Vanaf vandaag kun je op Kickstarter Nederlandse projecten steunen.

De Amerikaanse crowdfundsite heeft vandaag haar Nederlandse afdeling geopend. Op de site staan inmiddels zo’n 120 projecten van Nederlandse ondernemer (waaronder enkelen die al via een Amerikaans account zijn begonnen). Bedragen voor Nederlandse projecten worden in euro’s weergegeven. Ook is het mogelijk om met je creditcardgegevens te betalen, eerder kon dit alleen via Amazon Payments. Als een project succesvol is gaat er vijf procent van de opbrengst naar Kickstarter. Wordt een streefbedrag niet gehaald, dan kost het niets.

We doken in de NL-lijst en viste deze vijf projecten eruit. Zelf pareltjes duiken kan HIER.

Fietsklik
Fietsklik
Een handige adapter voor je fietsrekje waar je vervolgens met gemak een krat, tas, kinderzitje of andere accessoires op klikt. Eigenlijk gewoon een best handige manier om je bier te transporteren. Ging weg vanaf $99.

Fish on Wheels
[gv data=”YbNmL6hSNKw”][/gv]
Yes. Dit is innovatie. De vishoudindustrie zal hierna nooit meer hetzelfde zijn. Het Leerdamse Studio diip heeft een klein aquarium op een elektrisch autootje geplaatst. Door de beweging van de vis te registreren met een camera kan het autootje diezelfde richting oprijden. Of zoals ze het zelf zeggen: “finally some freedom for our aquatic pets that have so far been limited to their fish tanks!” Inleggen vanaf 199 euro en je krijgt er een opgestuurd, mits ze het streefbedrag van €41.000 halen.

Houten handtas
Leon houten handtas
Dit is de Leon, een handtasje van hout. De buitenkant is gemaakt van eiken- of walnotenhout, afgewerkt met leer. Lijkt ons uitermate geschikt om tasjesdieven effectief mee te meppen. De binnenzijde is aangekleed met rood suède. Kosten: vanaf €395.

3D-televisie zonder bril
3D-televisie zonder bril
Het Veldhovense Dimenco claimt dat het met een speciale lensstructuur over 4K-schermen en slimme image processing een 3D-effect kan creëren, zonder dat je er een onhandige bril voor hoeft op te zetten. Ze gaan weg vanaf €899.

ClickTape

“A long time ago I set myself the challenge to redesign the conventional tape dispenser.” Wel, dat is je gelukt. Kosten: 8 euro per ClickTape.

De Jezus-CD, statement-tas en het revolutionaire koffiefilter met maataanduiding hebben de lijst net niet gehaald.

3 reacties

 1. Ik ben gek op kickstater producten. Ze zijn vaak innovatief, leuk en niet duur. Maar die beste meneer van de tape dispenser heeft het denk ik niet begrepen. Ja het is een leuk ding voor in de grabbelbak bij de blokker maar hij is

  – Relatief duur
  – Niet innovatief
  – niet eens praktisch

  Dit maakt het een design product maar daarvoor is hij

  – te goedkoop
  – geen luxe uitstraling
  – niet onderscheidend.

  maak hem van titanium met wit gouden initialen en misschien wil een advocaat zoiets wel op zijn bureau hebben.

 2. Ik heb even zitten kijken, maar ik kan mij niet voorstellen dat de flapdrollen achter die fietsbel zich op een of andere manier serieus kunnen nemen. Een video van een paar minuten van een fietsbel met een lelijk 3D printer covertje er overheen en vervolgens doen alsof het je leven gaat veranderen. Ik heb nog geen fatsoenlijk project gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *