Vijf smartphone-hoesjes die je wil hebben

Smartphone covers
Of je nu je smartphone wil versieren met een yin-yang teken of liever een gigantische bult op de achterkant plakt, smartphone-hoesjes zijn er in alle soorten en maten. We bekijken een paar van de betere.

Galaxy S7: LED-View cover

LEDview

Zo is er bijvoorbeeld de LED-cover, die door middel van, je raadt het al, LED-lampjes verschillende notificaties kan laten zien. De functionaliteit van je Always-on-display heb je op deze manier ook als je S7 in een hoesje zit.

Wat krijg je te zien? Onder meer de tijd, de muziek die je afspeelt, het huidige volume, een waarschuwing wanneer de batterij leegraakt, en natuurlijk: binnenkomende of ongelezen berichten. Dat zijn dan ook wel meteen alle mogelijkheden: ondersteuning voor andere apps is er niet. Wel weer fijn is dat de LEDs aanraakgevoelig zijn, en dat je er een aantal simpele functies mee kunt bedienen. Zo kun je de telefoon opnemen of het alarm uitschakelen.

De LED-cover is gemaakt van nep-leer en is er in de kleuren goud, zwart en zilver. Je kunt ze onder meer bij CoolBlue kopen voor 49,94 (in de officiële Samsung-store betaal je er vreemd genoeg 20 euro meer voor).

iPhone 6s en 6s Plus: Tech21 Evo Elite

Evo Elite

Aanraakgevoelige LEDs tref je op deze hoes voor de iPhone 6s niet aan. Wel is hij bij uitstek geschikt voor wie zijn toestel wil beschermen tegen krassen, vallen en stoten. Tech 21 beweert dat hij een val van twee meter hoogte met gemak zal overleven dankzij het FlexShock-materiaal, dat klappen absorbeert.

iPhone 6s: Battery Case

Apple Battery Case

Over de Battery Case is al veel geschreven – voornamelijk kritiek en spot, met hier en daar een positieve melding over de extra levensduur die je accu krijgt. Voor sommige gebruikers is een volle batterij nu eenmaal net iets belangrijker dan een toestel zonder bobbel. We zullen echter niet ontkennen dat het ding vanuit design-oogpunt een absoluut gedrocht is, en daarmee Apple-onwaardig. Vind je dat niet zo belangrijk, of ben je het daar zelfs mee oneens (ieder zijn meug), dan krijg je voor het nogal absurde bedrag van 119,- een hoesje met een accu die zou moeten zorgen voor 25 uur bellen, 18 uur internetten of 20 uur video afspelen.

Honor 5x: Nillkin Nature

Nillkin Nature

Ook voor smartphones van de net wat minder grote merken kun je soms fraaie hoesjes kopen. Een voorbeeld is de Nillkin Nature, speciaal gemaakt voor de onlangs op de markt verschenen Honor 5x. Dat betekent dat hij alle poorten open laat en de perfecte pasvorm voor dit toestel heeft. Het speciale TPU-materiaal zorgt voor bescherming tegen krassen, vallen en stoten.

Sony Xperia M5: Style Cover Stand

Sony Cover Stand

Bovenstaande afbeelding laat meteen zien wat er zo bijzonder is aan deze cover: direct een standaard om video te kijken, wat prettig is dankzij het goede display van de M5 en de mogelijkheid om in 4K te filmen. Het is ook nog eens een tamelijk goedkope cover die je voor 26,95 koopt in verschillende webwinkels.

Niet-officiële hoesjes

Als je een hoesje niet zo zeer hebt voor functionaliteit of bescherming, maar er voornamelijk je toestel mee wilt versieren, en je geeft niet zoveel om ´officieel´, dan zijn de mogelijkheden vrijwel oneindig. Op miniinthebox.com vind je bijvoorbeeld alleen al ruim dertigduizend iPhone-hoesjes, en ook op sites als Bol.com of smartphonehoesjes.nl. Een tof voorbeeld is deze old school-Nokia case.

Nog geen reacties

    • @Jantje_555: zolang het draadloos opladen inhoud dat het toestel op een plek moet liggen om op te laden is het geen enkele meerwaarden. Nu kan ik opladen en de telefoon gebruiken, dat verkies ik 1000 keer boven draadloos op een plek liggen.

      • @dutchcigars: het draadloos opladen gebruik ik al van Samsung s3 (nu heb ik de s5). Het brengt wel een zekere gebruiksgemak met zich mee (vooral bij de waterdichte s5). In de auto of op mijn bureau, nachtkastje of in de living. Gewoon gsm erop en laden maar, geen gedoe met kabels een als je vertrekt of je word gebeld kan je zonder omzien de gsm nemen. In de auto heeft het nog meer nut, aangezien ik veel uitstap moet ik niet telkens de draadjes uittrekken en de klep dicht doen bij de s5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *