Vijf smartwatches die je nu al kunt kopen

Pebble
Het buzzed van de horlogeruchten in de techwereld. Grote namen als Microsoft en Apple werken volop aan een nieuwe generatie smartwatches die in verbinding staat met je telefoon, terwijl Samsung onlangs de markt al betrad met de Galaxy Gear. Maar welke noemenswaardige polsgadgets zijn er eigenlijk al op de markt?

Eerst over de iWatch van Apple. Nieuwe geruchten claimen dat dit slimme horloge een buigbaar scherm krijgt. Volgens Chosun wordt er momenteel getest met prototypes van 1,3 inch, 1,4 inch en 1,5 inch. Maar goed, dan zijn geruchten over een iGadget die er nog helemaal niet is.

De term ‘smartwatcht’ laat zich ietwat moeilijk omschrijven. Het moet meer kunnen dan louter de tijd aangeven, en waar we de Seiko Data 2000 in 1983 als ‘smart’ konden omschrijven met zijn externe toetsenbord, moet er anno 2013 minstens een draadloze verbinding met andere apparaten tot stand kunnen worden gebracht. Hier vijf voorbeelden.

1. Sony SmartWatch 2
Sony SmartWatch 2
Sony kondigde onlangs de tweede generatie van haar smartwatch aan, een de waterbestendig horloge met een 1,6-inch touchscreen waarmee je oproepen beantwoord, Twitter-feeds leest en je mail kan checken. Het schermpje heeft een resolutie van 220 x 176 pixels en ondersteunt NFC en Bluetooth 3.0. Prijzen zijn nog niet bekend.

2. I’m Smart
I'm Smart
Dit Android-gestuurde apparaat is door winkelketen Saturn in de markt gezet om alvast in te spelen op de hype, én om Samsung en Apple voor te zijn. Hij geeft e-mail en sms-diensten van Android-apparaten weer, en kan iMessage-berichten van iPhones tonen. Met 325 euro is-ie wel flink aan de prijs.

3. Pebble
Pebble
De Pebble smartwatch, het gevolg van de meest succesvolle Kickstarter-campagne ooit, is een horloge met een energiezuinig e-paperscherm. Geen aanraakscherm, want je bedient hem met vier knoppen. Je kunt oproepen aannemen, sms’jes lezen en door de muziekbieb van je telefoon bladeren. Met 150 dollar niets minder dan een regelrechte hit.

4. InWatch One
InWatch One
Dit Chinese exemplaar is op papier best veelbelovend. Hij beschikt over een 2 megapixel camera, simkaartslot, én een aangepaste versie van Android 4.0. Het aanraakscherm is 1,54-inch groot, en heeft een resolutie van 240 x 240 pixels. Hij wordt aangejaagd door een dual-core processor met een kloksnelheid van 1.2GHz. Omgerekend kost hij 220 euro.

5. Samsung Galaxy Gear
Samsung Galaxy Gear
Het is een forse unit die momenteel alleen nog met de Galaxy Note 3 kan communiceren, voorzien is van een 1,63-inch aanraakschermpje, en een 800MHz processor herbergt. Ook al is ‘ie misschien iets te vroeg op de markt gekomen, Samsung heeft Apple wel een hak gezet door de iWatch voor te zijn. Aan de andere kant: Apple weet nu waar het tegenop moet boksen als ze in 2014 de iWatch onthullen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *