Vodafone gaat klanten zonder databundel beschermen

Vodafone mobiel internet
Het lijkt erop dat Vodafone daadwerkelijk gaat proberen om (onwetende) klanten tegen zichzelf in bescherming te nemen. Klanten die geen internetbundel hebben, maar wel mobiel internet gebruiken, zullen afgesloten worden of een waarschuwing krijgen.

Als je overstapt van je oude internetloze Nokia naar een nieuw mobieltje met internet, maar geen databundel hebt, dan was het in het verleden mogelijk dat je (ongemerkt) toch mobiel internet gebruikte. Je SIM kaart was er namelijk voor geschikt en op die manier kregen mensen onaangename verrassingen op hun rekening te zien.

Om dit te voorkomen neemt Vodafone een aantal maatregelen. Zo zullen mensen die de afgelopen drie maanden geen mobiel internet hebben gebruikt, of meer dan € 51,- aan kosten voor mobiel internet hadden, van internet afgesloten worden. Uiteraard krijgen ze wel te horen dat ze een bundel kunnen afnemen of per MB kunnen betalen. Klanten die slechts sporadisch mobiel internet gebruiken zullen gewezen worden op alternatieven zoals een databundel of een ander abonnement.

Toch netjes van Vodafone dat ze op deze manier proberen om onaangename verrassingen van telefoonrekeningen te bannen. Iedereen kent in zijn omgeving immers wel iemand die, onbewust, een keertje geconfronteerd is met een extreem hoge telefoonrekening voor mobiel internet.

3 reacties

    • @dennis: Ja.. moet je eens naar het buitenland gaan. Ik kom drie keer per jaar in Jakarta.. niks aan de hand.. iPhone schakelt automatisch naar Telcomsel over incl. 3G. Ik probeer van internet af te blijven tot ik wifi heb. 8,95 euro… per MB..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *