Volgend jaar een dunnere 13″ en 15″ MacBook Air?

Macbook Air
Het lijkt er sterk op dat Apple volgend jaar een volledig vernieuwde MacBook Air gaat presenteren.

Dat zou dan gebeuren op de WWDC (worldwide developers conference) van 2016, volgens de Taiwanese krant Economic Daily News. Die conferentie wordt normaal gesproken gehouden in juni, en hun verslag claimt dat de nieuwe Air na de presentatie in het derde kwartaal zal worden gelanceerd.

De nieuwe MacBook Air zou dunner zijn dan zijn voorgangers en verkrijgbaar zijn in 13- en 15 inch. Of er ook een 11-inch model op de markt komt s nog niet duidelijk. Het dunnere design zou mogelijk zijn dankzij een re-design van interne componenten, en Apple zou momenteel samenwerken met zijn leveranciers om deze te ontwikkelen.

Eerder dit jaar kreeg de notebook-serie al een toevoeging met de nieuwe ultradunne MacBook die voorzien is van een 12-inch Retina display en een ontwerp waarbij geen ventilator nodig is. Onder andere door deze toevoeging aan de line-up gingen veel analisten ervan uit dat het wellicht binnenkort afgelopen zou zijn voor de Air, omdat de MacBook dan vanwege dalende kosten Apple’s mainstream notebook zou worden. Nu lijkt het er eerder op dat de 12-inch MacBook het ultra-draagbare model wordt en de 13 en 15 inch Macbook Air de gemiddelde notebook-klant moeten gaan bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *