VPN-ers in opstand tegen Netflix

Netflix
Een klein, onbeduidend groepje dat vooral erg hard schreeuwt. Zo kenschetste Netflix-CEO Reed Hastings de mensen die fel tegen een VPN-blokkade door Netflix zijn. Nu blijkt de weerstand wellicht wat groter dan hij had ingeschat.

Een nieuwe petitie heeft inmiddels ruim 45.000 handtekeningen opgehaald. Organisatie OpenMedia heeft onder de noemer My Netflix, My privacy VPN-ers een kans geboden hun onvrede te uiten:

We all know the best way to reduce piracy is by offering accessible, high-quality, legal content9 – not by imposing fake borders on the Internet. That’s why we agree with Netflix’s long-term plan for global licensing. In the meantime, we think that fans who go out of their way to use paid services like Netflix deserve a voice.

Er zijn namelijk nog andere bezwaren tegen een ban op VPN dan ´ik wil graag buitenlandse content kijken´. In een land als Zuid-Afrika kost een Netflix-abonnement bijvoorbeeld net zo veel als in de V.S. Met een fractie van het aanbod is een abonnement dan minder interessant. Daarnaast maken steeds meer mensen zich (terecht) zorgen om hun online privacy.

Volgens een recent onderzoek zouden 2 op de 3 VPN-gebruikers de service daadwerkelijk voor privacy-doeleinden gebruiken, in plaats van het oogsten van beschermde content. Daar komt bij dat 84% van hen aangeeft terug te grijpen op piraterij als de VPN-diensten aan banden worden gelegd.

Netflix zit natuurlijk in een lastige positie. Contentaanbieders betogen namelijk iets heel anders: toestaan van VPN is het toestaan van, of zelfs verdienen aan, piraterij. Valt ook iets voor te zeggen: Netflix kan meer gebruikers trekken en hogere abonnementskosten rekenen, als het gebruikers een simpele manier toestaat om extra content binnen te halen.

Nog geen reacties

  1. Voor het aanbod in NL is 8 euro per maand het gewoon echt niet waard vind ik persoonlijk. Echter, (nog) niet alle VPN providers zijn geblockt. Voor de mensen die voor dezelfde prijs het Amerikaanse aanbod willen krijgen op Netflix raad ik aan om gebruik te maken van http://www.goose.com/nl/, die werkt nog!

    Tjah, of anders gewoon weer torrenten 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *