VR One: een VR-bril voor je smartphone van 99 dollar

VR-One
Heeft de nieuwe hype rondom Virtual Reality jou ook bereikt, maar vind je de Oculus Rift aan de dure kant? Dan moet je deze VR-bril van Carl Zeiss eens bekijken.

Carl Zeiss is vooral bekend van zijn lenzen, maar met de VR One stort de fabrikant zich ook in de wereld van Virtual Reality. De goedkope prijs van 99 dollar heeft te maken met het gebrek aan krachtige hardware in de bril, daar zul je jouw telefoon namelijk voor moeten gebruiken.

Smartphone-accessoire
De VR One is daarom ook eerder een smartphone-accessoire dan een opzichzelfstaande VR-headset. Middels een speciale houder kun je er een 4,7- of 5,2-inch toestel in klikken, zodat de headset vervolgens gebruik maakt van het scherm en de sensoren die in je telefoon zitten.

Naast de VR One, zal er een houder beschikbaar zijn voor de Galaxy S5 en de iPhone 6. Mensen met een andere smartphone kunnen op de website van Carl Zeiss aangeven dat ze ook een houder willen.

VR-One

Zodra de VR One op de markt komt, zullen er verschillende apps in de App Store en Google Play Store beschikbaar zijn, en kun je YouTubevideo’s streamen. Ontwikkelaars kunnen alvast de SDK downloaden op de website, zodat ze aan de slag kunnen met het maken van apps voor deze budgetheadset, die er nog best slick uitziet.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *