Vreemdgangerssite laat je gegevens gratis verwijderen

Vreemdgangerssite laat je gegevens gratis verwijderen
Haha, te laat!

Nu bekend is geworden dat aanvallers erin zijn geslaagd de gegevens van 37 miljoen gebruikers van AshleyMadison.com te stelen, een website voor vreemdgangers, is het plotseling mogelijk om je gegevens gratis van de site te laten verwijderen.

Naaktfoto’s

Voorheen mocht je 19 dollar (17,50 euro) lappen om je profiel en alle gegevens bij Ashley Madison uit te gummen. Impact Team, het hackerscollectief achter de gegevensroof, noemt dit een farce en claimt dat Ashley Madison je data gewoon bewaart. Als vergelding willen ze daarom de gegevens (incluis seksuele voorkeur, naaktfoto’s en creditcardtransacties) van 37 miljoen leden vrijgegeven, tenzij de vreemdgangerssite offline wordt gehaald. Ashley Madison ontkent deze aantijgingen overigens stellig, en zegt dat alle data wel degelijk wordt verwijderd. Sure.

Voor de bestaande gebruikers komt deze optie overigens te laat. Helaas, schuinsmarcheerders, jullie data ligt nu bij een hacker die het dolgraag online wil gooien. Kwestie van tijd voordat dat gaat gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *