Vrouw in de bak na verkopen Bitcoins op bijzondere wijze

Bitcoin
Niet zo slim.

Bitcoin verhandelen gaat normaal gesproken via een app of via de computer. Theresa Lynn Tetley, een voormalige handelaar, deed het anders. De 50-jarige vrouw verkocht Bitcoins aan de hand van afspraken in het echt in de omgeving van Los Angeles.

Nu is daar niets illegaals aan, echter hield Tetley geen correcte administratie bij. Omdat er zo totaal geen controle was en haar klanten veelal anoniem waren, werd de schijn van witwassen gecreëerd. Haar business ging gemoeid met miljoenen dollars en trok de aandacht van de autoriteiten. Sinds 2016 werd het onderzoek in gang gezet en diverse undercover agenten hadden een ontmoeting met Tetley. De agenten deden zich voor als klanten en er werd onder meer gesproken over het witwassen van coke-, meth- en wiet-opbrengsten. Tetley beloofde anonimiteit en ging altijd mee in de business. Er werd bewijsmateriaal verzameld dat de zaken niet volgens het boekje werden gedaan en uiteindelijk kon de 50-jarige worden ingerekend.

Ze is veroordeeld tot 366 dagen federale cel, ze komt daarna drie jaar onder toezicht te staan en ze moet een boete van 20.000 dollar betalen. (via justive.gov)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *