Vrouw klaagt werkgever aan om app die haar 24/7 volgt

Auteur: , 9 Reacties
Vrouw klaagt werknemer aan om app die haar 24/7 volgt

De dame in kwestie verwijderde de tracking-app, die haar ook buiten werktijden volgde. Dat had ze beter niet kunnen doen, want haar werkgever zette haar meteen op straat.

Myrna Arias werkte voor Intermex, een bedrijf dat in Californië geldtransporten vervolgt. Om ervoor te zorgen dat de dollars bij de rechtmatige eigenaar terecht komen, heeft elke werknemer een iPhone, voorzien van speciale software. Xora zorgt er bijvoorbeeld voor dat de leidinggevenden dag en nacht kunnen volgen wat het personeel uitspookt.

Arias had daar geen problemen mee onder werktijd, maar de bemoeienis na 17.00 uur ging haar veel te ver. Ze verwijderde de app dan ook, nadat haar baas had laten weten dat hij zelfs wist hoe hard ze het weekend ervoor had gereden. Dat betekende wel dat ze op staande voet werd ontslagen, maar Arias is nu naar de rechter gestapt om dat aan te vechten.

Ze claimt namelijk dat er inbreuk is gemaakt op haar privacy en dat haar werkgever gebruik maakt van oneerlijke handelspraktijken. Ze eist dan ook een schadevergoeding van 500.000 dollar. De zaak dient binnenkort, dus we zijn benieuwd wiens kant de rechter gaat kiezen.9 reacties

Telefoon van de zaak? Dan niet zeuren… dat ding doe je dan om 17 uur uit of leg je in een la. Toch?
@Griffin: Inderdaad. Gewoon je eigen telefoon gebruiken voor de rest. Lastig hoor allemaal.
@azenomei:

Helemaal mee eens! Het is niet voor niets van de zaak. Betekend niet gelijk dat het van jou is en dat je er alles mee kan doen wat je mee wilt.
Vernieling van andermans eigendom.
@dakloos: Exact wat is er dan kapot gedaan?
@SimonMc: Knutselen aan de software van een telefoon die niet van mw. Arias is, maar van haar werkgever en bewust een speciaal ontwikkelde app verwijderen.
Titel moet zijn: Vrouw klaagt werkGEVER aan.

En meteen $500.000 eisen is wel een béétje overdreven lijkt me.
@bertorelli: Dit is Murica, dit is (was) privacy. Ik had wel een nulletje extra verwacht.
@bertorelli @JordyS Het bedrijf zal vast ook geen geldtransporten vervolgen, maar verzorgen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).