Waar is één van de grootste Bitcoin-beleggers ter wereld?

bitcoin-trader-stopt-ermee
Na enorme opbouw van kapitaal blijft de markt nu met lege knip achter.

Naast de handel op de beurs zijn er ook hele grote handelaren, zogeheten whales. Zij voeren grote transacties uit en kopen of verkopen vaak Bitcoins rechtstreeks aan elkaar via een tussenpersoon. Deze blijven normaal gesproken buiten het zicht van de beursbelegger. Inmiddels blijkt die data toch relevant. Er zijn dan ook whalewatchers die in de gaten houden welke grote transacties plaats vinden en wie deze transacties doen.

Dit doen ze door het adres van de Wallet waarvan de Bitcoin verzonden wordt of waarin de Bitcoin gestort wordt, vast te leggen. Zo kan men, ondanks de betrekkelijke anonimiteit van Bitcoin toch vaststellen wie er handelen. Een van die handelaren begon op 24 oktober 2014 met 0,001 Bitcoin in bezit. Dat groeide tot aan de magische uitbraak in 2017 uit tot een ongelofelijke hoeveelheid van 113.000 Bitcoin. Hiermee was deze wallet de vierde grootste ter wereld als het op Bitcoin-bezit aankomt.

Sinds het hoogtepunt van de crisis verkocht de eigenaar zijn of haar bezit echter in delen. Met de laatste transactie, waarbij 60.000 Bitcoins in blokjes van $ 1.000,- werden verkocht, is de wallet volledig leeg.

Het feit dat de koersen hieronder niet direct te lijden hebben gehad duidt op een positieve marktontwikkeling. We zijn benieuwd of deze investeerder te vroeg of te laat is uitgestapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *