Waar kun je nu een PlayStation 5 kopen?

Waar kun je nu een PlayStation 5 kopen?

Het antwoord op de vraag waar je nu een PlayStation 5 kunt kopen geeft weinig hoop.

2020 was het jaar van de next-gen consoles. De nieuwe PlayStation 5 en Xbox Series X zagen het licht. Helaas hebben slecht een select groepje kennis kunnen maken met de nieuwe generatie consoles. Nog altijd zijn zowel de PS5 als de XSX uitermate slecht verkrijgbaar in de winkels.

Het is misschien een troost om te beseffen dat dit probleem niet alleen in Nederland speelt. Over de gehele wereld kun je niet spreken van voorraden. We zitten inmiddels een paar weken in 2021 en nog altijd moeten winkels nee verkopen. Best frustrerend, want het is naïef voor bedrijven als Sony en Microsoft om te denken dat ze dit niet zagen aankomen. Natuurlijk, een beperkte beschikbaarheid in de eerste weken is te overzien, maar in de eerste maanden?

PlayStation 5 kopen? Nog steeds niet mogelijk..

Het antwoord op de titel van dit artikel is dan ook een onbevredigend. Want je kunt vrijwel nergens terecht om een PlayStation 5 of Xbox Series X te kopen. Beide bedrijven achter de consoles gaven al aan dat de beschikbaarheid ook in de eerste maanden van dit nieuwe jaar mogelijk zou tegenvallen. En inderdaad, daar hebben ze niet over geloven.

Een Nederlandse webshop als Bol.com zegt op de productpagina van de PS5 geen idee te hebben wanneer ze een nieuwe voorraad kunnen verwachten. Er zit niets anders op dan geduld te hebben, of elke dag op de F5-knop rammen. Accessoires zijn wel (ruim) beschikbaar. Een DualSense controller voor 69,99 euro kun je vandaag bestellen en morgen al in huis hebben. Zowel Sony als Microsoft hebben nog weinig van zich laten horen over de vooruitzichten. Het is toch te hopen dat we straks met z’n allen in april gewoon naar de winkel kunnen gaan om een nieuwe PlayStation 5 of Xbox Series X te kopen.

Wacht jij ook met smart op de volgende generatie console, of heb je de hoop al opgegeven?

Nog geen reacties

 1. Het is dramatisch met alle hardware. Ben in november gestart met een nieuwe pc te bouwen. Heb mede dankzij diverse fora webshops aanbevelen gekregen die zowel de cpu (5950x) als gpu (3090 fe) tegen adviesprijs en uit voorraad konden leveren en heb ik inmiddels binnen. Nu ben al maanden het wachten op een waterblock welke maar uitgesteld bleef worden, en zelf nu pas in april geleverd gaat worden. Zelfs de simpelste dingen zoals crimp connectors om custom fan kabels te maken zit weken levertijd op.

  Als ik had geweten dat het zo dramatisch was had ik liever nog een jaar gewacht.

  • Zucht …. Hoe vaak moet ik het nog zeggen …
   Early adopten is voor idioten !
   Heeft geen zin, betaal de hoofdprijs of zelfs meer (Scalping) en je zit met issues (bugs, fixes, revisions).
   Als je wacht heb je gewoon vaak betere hardware, een goede of tenminste eerlijke prijs en er zijn al diverse fixes en updates.

   Ik zou ook Medio november een nieuwe PC maken maar heb besloten dat het pas medio Mei wordt. Genoeg andere dingen te doen en geen zin in de bovenstaande nadelen.

   • Moet ik dan een PC bouwen met 1 generatie oudere delen? Dacht het niet… En nee, ik heb geen premium betaald voor de onderdelen, maar wel voor een 5950 ipv 5900 gegaan en 3090 ipv 3080. Maargoed, mijn vorige PC heb ik 10 jaar mee kunnen doen, dus dan mag die upgrade ook wel wat kosten. Daarnaast is het ook hobbie.

    Verwacht niet in mei dat de leveringsissues over zijn, in ieder geval niet voor videokaarten (en misschien zelfs PSUs). Sterker nog, de meeste fabrikanten hebben aangekondigd zelf kun adviesprijzen te verhogen.

   • Early adopters idioten noemen is natuurlijk ook een beetje idioot; er zit uiteraard een zeker ‘risico’ aan, maar sommige gamers wachten specifiek totdat er gloednieuwe hardware uit komt die zo veel betere prijs/kwaliteit levert. Is een half jaar langer wachten op nieuwe hardware plus nog een half jaar wachten om de ‘early adopters vloek’ te omzeilen het altijd waard? Mwa..

    In 2018 heb ik meerdere toen gloednieuwe onderdelen besteld en had ze allemaal binnen een week binnen, nooit problemen gehad. Dat was voor mij early adopten waard. Ook @towi1989 zal straks ontzettend blij zijn met z’n gloednieuwe monsterbak en dat webshops verkeerde levertijden communiceren, is best een comment waard in mijn optiek 😉

   • Zonder early adapters zou het product niet verder ontwikkeld worden. Dus die idioten volgens jou maken het mogelijk dat jij plezier hebt van een verbeterd product. Inhoudelijk heb je gelijk als het gaat om bugs etc. Ik lijk wel idioot om iemand indirect te helpen die mij een idioot vind. Maar ach als dat alles is vergeleken met echte idioten op deze wereldbol dan kan ik er wel mee leven. Ps ik heb de PS5 en moet eerlijk zeggen hij draait zeer stabiel

 2. Ik snap beide punten wel.

  Zelf koos ik bij het bouwen ook altijd voor second-newest… waarom ? Omdat de ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen, een half jaar later alweer een nòg betere nieuwe processor, en de voorlaatste een 40% price-drop… Gecombineerd met leverbaarheid, issues… Zeker als een PC 5+ jaar mee mag gaan, zou ik mij er niet te druk om maken dat je 2nd gen spullen hebt, zeker als de generaties elkaar qua performance zo snel opvolgen en qua kosten (meestal) krankzinnig uiteen lopen. En wachten op de nòg betere hardware… het is ongoing… dan kun je voor altijd blijven wachten op the next best thing en wordt die PC uiteindelijk nooit gebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *