Waarmee verrast Apple ons begin 2019?

apple-mac-pro-2019
Naast de iPad Mini kunnen we een Apple Mac Pro en nieuwe processors verwachten.

Nadat we eerder al geruchten deelden dat de nieuwe iPad Mini en andere iPads eraan komen, lijkt Apple nog meer verrassingen voor ons in petto te hebben. De vorige versie van de Mac voor professionals dateert uit 2013 en heeft door het ontwerp de weinig flatteuze bijnaam ‘de prullenbak’ gekregen. In 2018 werd bekend dat er aan een nieuw model wordt gewerkt en inmiddels is er een foto van het nieuwe ontwerp. Wanneer de Mac Pro komt is nog niet bekend.

Volgens geruchten pakt Apple niet alleen het design aan. Ook de processor wordt vervangen. Een goede kandidaat daarvoor lijk de 28-core Intel Xeon processor. Men verwacht dat er naast de Mac Pro ook een iMac Pro zou kunnen worden gelanceerd, maar hier zijn nog geen concrete details over bekend. Wel lijkt het erop dat deze niet meer van een Intel-processor worden voorzien, aangezien Apple plannen heeft om haar eigen chips-lijn actiever te benutten.

De nieuwe chips zullen in ieder geval niet van Qualcomm zijn. Na een eerdere poging van Qualcomm om Apple uit China te verjagen en de reactie van Apple zijn de messen geslepen voor een volgende juridische strijd, waar we in 2019 ongetwijfeld veel van mee zullen krijgen.

Tot slot gaat het gerucht dat Apple en de Amerikaanse overheid hun discussie over privacy vs. opsporingsbelang hebben geregeld en dit in een te verschijnen statement uit zullen werken.

Anders dan andere smartphone-fabrikanten zal Apple niet aanwezig zijn op innovatiebeurs CES. Dat wil overigens niet zeggen dat Apple geen innovaties pleegt. Gelukkig zijn leveranciers van Apple wel aanwezig, dus wellicht kan 1 en 1 zo worden opgeteld. We houden je uiteraard op de hoogte!

Nog geen reacties

  1. Het “prullenbak” model was echt een bagger apparaat. 1 fan die alle hardware moest koelen en daar redelijk snel in faalde, wat resulteerde in thermal throttling en dus werd de performance terug geschroefd. Niet iets wat je wilt hebben met een apparaat wat 3000+ euro kost. En wat de meeste een probleem vonden was dat je niks kon upgraden, geen geheugen, processor of HDD/SSD.

    De nieuwe Mac Pro zou weer modulair worden, heeft Apple voorzichtig aangegeven, zoals de oude Mac Pro G5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *