Waarom augmented reality handig is als je meubels koopt

Cimagine
Een Britse meubelzaak gebruikt tegenwoordig augmented reality om meubels aan de man te brengen, en dat is niet eens zo’n gek idee.

Cimagine Media heeft een samenwerking aangekondigd met Shop Direct, een bedrijf dat verschillende meubelzaken in bezit heeft. Hierdoor is het nu mogelijk om duizenden meubels en andere huisartikelen in je huiskamer ’te plaatsen’ met je tablet en een beetje hulp van augmented reality.

Past die stoel bij je kamer?
De technologie van Cimagine scant je kamer en plaatst vervolgens een 3D-model van een voorwerp dat jij misschien wilt kopen in deze kamer. Vervolgens kun je precies selecteren waar je de stoel of tafel wilt hebben, en kun je er ‘omheen lopen’ zodat je kunt zien hoe het nieuwe meubelstuk er vanuit alle kanten uitziet.

Het leuke is dat je niet in het Verenigd Koninkrijk hoeft te leven om deze futuristische manier van winkelen uit te proberen. Via deze link kun je de Cimagine 3D-app namelijk downloaden, en vervolgens een meubel naar keuze uitkiezen om in je kamer te plaatsen.

Natuurlijk kun je het verschil tussen een echte en virtuele stoel vanuit de app nog steeds goed zien, maar het is een interessante manier om klanten vanuit huis te laten beslissen over een aankoop.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *