Waarom betaalde Apple 73,3 miljoen voor deze vrouw?

Angela-Ahrendts
De nieuwe retailmanager van Apple, Angela Ahrendts, is in één klap de best betaalde medewerker van Apple geworden. Waarom had het bedrijf zo’n enorm bedrag over voor haar?

Ahrendts is de oud-CEO van Burbery, en om haar daar weg te halen moest Apple diep in de buidel tasten. Zo kreeg ze ruim 70 miljoen in aandelen en een bonus van een half miljoen, wat een bedrag oplevert waarmee ze CEO Tim Cook ver achter zich laat. Dit is allemaal het onderdeel van een welkomstgeschenk dat ze kreeg toen ze besloot om bij Burbery te vertrekken en verder te gaan met Apple.

Reputatie
Angela Ahrendts wist een flinke reputatie op te bouwen bij Burbery, omdat het marktkapitaal van het modebedrijf verdubbelde onder haar leiding. Door haar in te lijven, lijkt Apple zich steeds meer op mode te willen storten, iets wat we bij de presentatie van de Apple Watch ook al terugzagen.

Apple-inkomsten

Een van de grootste promotiestunt van deze wearable was immers dat hij op de cover van modeblad Vogue terecht kwam. Wij kijken dan ook niet op dat Apple in de nabije toekomst verder zal gaan met het samenbrengen van mode en techniek.

5 reacties

  1. Prima, talent mag beloond worden. Maar is dit niet wat uit verhouding? Ze verdient ‘maar’ 400.000 dollar (excl. die bonus van 500.000 dollar) en komt in aanmerking voor een aandelenpakket van 70.000.000 dollar?

  2. Voor 70 miljoen kan je 5000 man/vrouw inhuren. Gaat nergens over. Kan het nog voorstellen als ze een directe impact heeft op het bedrijf, waarbij het bedrijf een veelvoud aan winst maakt. Met een unieke uitvinding of zo. Maar wat heeft zij dan bedacht, of wat brengt ze dan ter tafel, waarbij alle registers qua beloning open getrokken moeten? Ik zie het niet. Is een geval van een onmogelijk grote hoop geld waarvan managers die niet eigenaar zijn van dit geld, stompzinnige beslissingen nemen en het niets uitmaakt omdat het toch allemaal niet op kan en het toch niet hun geld is. Beetje zoals elke overheid functioneert. Maar nu bij een commercieel bedrijf. Je verwacht het niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *