Waarom betaalt Netflix miljoenen aan Chris Rock?

Chris Rock krijgt 35 miljoen euro voor 2 shows op Netflix

Zeker, comedian Chris Rock kan enorm goed grappen maken. Toch is het bedrag dat Netflix betaalt om twee exclusieve shows van Rock te kunnen uitzenden absurd.

Chris Rock is in Nederland vooral bekend als presentator van de Oscar-uitreiking. Rock, meervoudig Emmy-winnaar, heeft al 8 jaar geen oneman-show gemaakt. En dat moet veranderen als het aan Netflix ligt. De streaming-gigant heeft volgens de doorgaans zeer goed ingevoerde Hollywood Reporter een enorme zak geld aan Chris Rock geboden als hij twee shows exclusief wil maken voor Netflix.

Hou je maar even vast: Netflix betaalt 20 miljoen dollar per show! In totaal krijgt Rock dus 40 miljoen dollar. Dat bedrag is fors hoger dan de bedragen die voor andere A-comedians zoals Seinfeld of Amy Schumer wordt betaald.

De eerste show van Chris Rock wordt in 2017 opgenomen. Netflix is blij met de overeenkomst: “Chris Rock is een geliefde acteur en regisseur. Zijn stand-up-shows zijn enorm goed. Er is niemand zoals hij.”, zegt Ted Sarandos, Netflix chief content officer.

Er is een ware strijd gaande in Amerika om de rechten van standup-comedy-shows van grote namen. “Netflix biedt een wereldwijd platform en creatieve vrijdheid voor iemand zo veel talent als Chris Rock.”

Met Chris Rock slaat Netflix een grote slag. Voor Netflix is het van groot belang te boek te staan als de streamingprovider met de meeste goede standup-comedy-show.

Dit jaar investeert Netflix 5 miljard dollar in eigen content en volgend jaar 6 miljard. Van het totale content-budget gaat nu 5 procent naar in opdracht geproduceerde speelfilms. Netflix is ook bezig met lokale eigen content, onder andere in Frankrijk, Duitsland en Brazilië.

Netflix zet dus meer en meer in op eigen content. Het onderscheidend vermogen door eigen comedy, series en films wordt zo veel groter. Als iemand weet wat verslavende televisie is, dan is het Netflix wel. Dus daarom is 20 miljoen eigenlijk een schijntje. En dan is het logisch dat er dus minder speelfilms in de catalogus van Netflix te vinden zijn.

Heb je zin om te griezelen dit weekend: Check ons lijstje met beste horrorfilms op Netflix.

Foto: David Shankbone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *