Waarom comedyklassieker Seinfeld $130.000.000 waard is


Als je boven de dertig bent, is er een goede kans dat je ze kan dromen, de beste afleveringen van Seinfeld. George die beweert een walvis te hebben gered als marien bioloog. The Contest, waarin de vier wedden wie zich het langst kan, ehm, ‘beheersen’. Termen als ‘soup nazi’ en ‘sponge worthy’ zijn legendarisch geworden.

De rechten van de 180 afleveringen van Seinfeld zijn nu voor 700.000 dollar (626.000 euro) per aflevering verkocht aan Hulu. Het bedrijf betaalt 130 miljoen dollar om een twintig jaar oude comedyserie exclusief on demand te mogen aanbieden. Vanaf juni kunnen alle negen seizoenen daar worden bekeken.

Jerry Seinfeld gaf er zelf een typerend droge analyse van: ‘I mean you could just put the DVD in, but I guess no one wanted to do that’. En zo is het natuurlijk ook.

Dat er zulke enorme bedragen worden betaald voor oude series komt door de harde concurrentiestrijd die momenteel gaande is tussen de verschillende on-demand-diensten. Hulu, Amazon Prime en natuurlijk Netflix willen allemaal de rechten van klassieke TV-series. Eerder kocht Netfilx al ‘Friends’ voor een half miljoen per (tot in den treure herhaalde) aflevering.

Het vermogen van Jerry Seinfeld wordt tegenwoordig geschat op zo’n 820 miljoen dollar, en dat is voor een groot deel te danken aan dealtjes over het het uitzenden van herhalingen. Wat hij nu op zijn rekening bij mag schrijven is niet bekend. Maar vermoedelijk is het in zijn huishouden vandaag groot festivus.

[gv data=”rKdnqjnegEs”][/gv]

Nog geen reacties

    • @monsieurleloure: hahaha, dat gevoel ken ik. Volgens mij is Jerry stand up wel goed, maar die serie…. o man wat flauw. en overacted. aan de andere kant. Stop nu friends in je DVD speler en dan merk je ook wel wat sommige karakters minder goed ‘agen’ dan andere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *