Waarom cryptominers de aartsvijand van PC gamers zijn

Auteur: , 6 Reacties
Cryptominers versus PC gamers

Er ontwikkelt zich een bizarre situatie in de wereld van PC-gamers.

De cryptocurrency-gekte is al enkele maanden flink aan de gang. De koers van de cryptomunten verloopt echter alles behalve vlekkeloos, zo valt te zien aan de verschillende negatieve berichtgevingen. Het minen van cryptocurrency is desondanks nog steeds razend populair, zo blijkt wel uit de vele klachten van PC-gamers.

Een van de meest essentiële onderdelen voor een krachtige computer is namelijk duurder dan ooit: de grafische kaart. Miners van cryptomunten vinden een rappe videokaart namelijk ook hartstikke interessant, omdat ze zeer geschikt zijn om cryptomunten te delven. De kaarten zijn er namelijk op gebouwd om zoveel mogelijk berekeningen te doen per seconde.

Vanwege de populariteit zijn veel grafische kaarten niet meer aan te slepen in de verschillende winkels en webshops. Misschien wel nog vervelender is dat ook de prijs van de kaarten in de meeste gevallen stijgt. Er is namelijk meer vraag dan aanbod, waardoor bedrijven zich dit kunnen veroorloven.

Logisch dat PC-gamers niet heel erg blij zijn met de opmars van cryptominen. Nvidia kondigt (via Computers Base) winkeliers aan om maatregelen te treffen, zodat ook ‘echte gamers’ gewoon hun videokaarten kunnen kopen. Het is nog onduidelijk of de makers van grafische kaarten de productie ervan omhoog kunnen en/of zullen schroeven.6 reacties

Je kunt toch gewoon je PS4/Xbox One aanslingeren? Probleem opgelost. (knuppel.. hoenderhok.. :) )
@jochempie: 30 fps pleb machine :P
Vrije markt. Mensen kunnen kopen wat ze willen en bepalen zelf het doel, of dat nou gamen, minen, office, solitair en minesweep of photoshop is.

Kunnen we ook lullen over auto’s hoe electrische (max subsidie) het verpesten voor de rest want zij zullen dat geld (de subsidie) moeten ophoesten.
@turbobrick: Precies, dus kun je beter een elektrische auto kopen
@jochempie: Een fatsoenlijke kan 95% van de mensen in NL niet betalen ….
@turbobrick: Handig zeg… Een statement maken wie wat wel of niet kan betalen, om het vervolgens zo’n vage definitie mee te geven als “een fatsoenlijke”. Is soms alles wat minder fatsoenlijk dan een Tesla Model S P100D is, niet fatsoenlijk?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).