Waarom de Galaxy S8 een andere vingerafdrukscanner krijgt

samsung galaxy s8
Of geïnteresseerden in het nieuwe vlaggenschip van Samsung er ook blij mee zijn..

Vrijwel alles over de nieuwe Galaxy S8 is al bekend. Zo is het ook geen geheim meer dat de vingerafdrukscanner een nieuw plekje gaat krijgen. Met het verdwijnen van de thuisknop zit de vingerafdrukscanner van de Galaxy S8 volgens vrijwel alle geruchten op de achterkant.

Veel geïnteresseerden in het nieuwe toestel reageerden verontwaardigd op het nieuwtje. De achterkant van het toestel is immers niet de meest logische plek om een vingerafdrukscanner te plaatsen. Het was ook eigenlijk helemaal niet de bedoeling, als we Koreaanse media mogen geloven.

Volgens The Investor waren Samsung and Synaptics samen bezig met de ontwikkeling van een nieuwe vingerafdrukscanner. De feature zou in het nieuwe scherm moeten worden gebouwd, vanwege tijdsdruk was dit echter niet mogelijk. Samsung deed water bij de wijn en koos voor een nieuwe locatie voor de vingerafdrukscanner.

Het nieuwe vlaggenschip zal overigens niet inleveren op innovatie. Zo krijgt de Galaxy S8 naar verluidt technologie voor gezichtsherkenning. De onthulling van de smartphone zal aan het einde van deze maand plaatsvinden.

3 reacties

 1. een Microsoft Surface heeft ook gezichtsherkenning en werkt vrij goed. Laat apple maar uitkomen met draadloos laden op hun iphone 8…Samsung en andere Android toestellen zitten al jaren voorop!

 2. @Jantje, het huidige draadloos laden werkt niet echt lekker als je ook nog je toestel wilt gebruiken. Laat staan als je straks je S8 met je vinger wilt ontgrendelen, dan moet je ‘m eerst van de lader afhalen, ontgrendelen en daarna leg je ‘m er weer op.

  Apple past dingen vaak pas toe als het echt goed werkt, niet halfomslachtig.

  • @lotus: Hoezo werkt niet goed als hem op pakt ?
   Ja dan laad hij op dat moment niet op, leg hem terug en het gaat verder.
   De meesten pakken hem 80x per dag op maar binnen het minuut is het appje al gelezen en klaar.
   Daarbij laden we bij in de auto en vooral als we slapen. Hup, ding neerleggen en klaar, geen geklier met een kabel die weer ergens rondslingert of wat dan ook.

   Vele merken hebben hem al jaren op de achterkant, niet echt een issue. Zeker niet met fatsoenlijke facial recognition.
   Heb Windows Hello in mijn hybride en dat werkt prima en snel, zelfs in het donker.

   Een sensore in een scherm verwerken zal nooit onzichtbaar zijn, of het zal op die locatie in het scherm beperkend werken voor het display.
   De combo van fingerprint, facial en irisscan is dan een prima oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *